A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Пенсійний фонд України інформує

1 липня 2021 року опубліковано Закон України “Про внесення змін до Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”.

1 липня набрав чинності Закон України від 29.06.2021 № 1584-ІХ “Про внесення змін до Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” в частині визначення мінімальних розмірів пенсій по інвалідності та розмірів мінімальних пенсійних виплат.

13:30:32 05.07.2021

Легалізація зайнятості населення - вимога сьогодення

Проблема легалізації праці залишається  актуальною. Як свідчить практика багато роботодавців малого та середнього бізнесу  не укладають трудові договори з найманими працівниками з метою мінімізації витрат та отримання максимального прибутку. Виплачуючи заробітну плату  неофіційно в «конвертах» роботодавець позбавляє свого працівника на основну та додаткову відпустки, на оплату лікарняного, на дотримання встановленої законодавством  норми тривалості робочого часу, на допомогу по безробіттю, на гарантії за колективним договором, на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та на пенсійне забезпечення. Погоджуючись на «тіньову» зайнятість, працівники повинні розуміти, що їх очікують ризики пов’язані з захистом своїх трудових прав  та соціальним захистом  у разі скрутних життєвих обставин.

20:40:20 02.07.2021

В Україні через зміну прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян збільшиться розмір пенсій з 1 липня 2021 року

Відповідно до норм чинного законодавства передбачено, що мінімальний розмір пенсії не може бути менший, ніж прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність. Така величина на сьогодні становить 1769 грн, і вже починаючи з 1 липня 2021 року ця величина буде дорівнювати 1854 грн. Тобто на 85 грн збільшиться розмір мінімальної пенсійної виплати.

14:37:17 25.06.2021

"Електронна трудова: офіційний старт" - Євгеній Капінус в інтерв'ю для тижневика "Пенсійний кур'єр"

Із 10 червня цього року в Україні починає діяти Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі», який Верховна Рада України ухвалила ще 5 лютого. Уже майже півроку цей документ на устах усього українського суспільства: і працівники, і роботодавці прагнуть розібратися в тонкощах цього законодавчого акту і хочуть знати, як відбуватиметься втілення нових прогресивних технологій в життя. Розібратися в цьому нам допоміг Голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус.

14:34:26 25.06.2021

З червня розпочався перехідний період запровадження е-лікарняних

У червні розпочався перехідний період запровадження електронних листків непрацездатності, який триватиме до кінця серпня 2021 року. Протягом цього часу громадяни мають можливість отримати як електронний, так і паперовий листок непрацездатності.

14:33:20 25.06.2021

З червня розпочався перехідний період запровадження е-лікарняних.

У червні розпочався перехідний період запровадження електронних листків непрацездатності, який триватиме до кінця серпня 2021 року. Протягом цього часу громадяни мають можливість отримати як електронний, так і паперовий листок непрацездатності.  Згідно з чинними законодавством Електронний реєстр листків непрацездатності формує та веде Пенсійний фонд України.

14:05:28 11.06.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора