A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Цікаві місця в Україні: Київська область - місто Ржищів.

Дата: 05.06.2019 17:24
Кількість переглядів: 4243

Якщо ви хочете доторкнутися до давньої історії нашого краю - вам пряма дорога до Ржищіва. Тут розташовані відразу кілька пам'яток.

Фото без опису

Перша - це Іван-гора. Знаменита вона тим, що за часів Київської Русі там було поселення, яке згадується в літописі від 1151 року під назвою місто-фортеця Іван. Само місто в 1240 році було знищенено татаро-монголами, але збереглися залишки земляних валів і можна побачити деякі скульптури під відкритим небом.

Фото без опису

Друга пам'ятка - сквер трипільської культури, розташований в центрі Ржищева. Місто вважається столицею трипільської культури, тому саме тут щорічно проводять знаменитий фестиваль «Трипільське коло» і гуляння на Івана-Купала.

Фото без опису

Третя пам'ятка - загадкова Лиса гора. Існують легенди, що тут колись проводились язичницькі обряди, тому гора ввібрала в себе велику кількість цілющої енергії.

Фото без опису

Крім історичних пам'яток в Ржищеві приголомшливо красива природа, особливо види на Дніпро. Тут приємно відпочити разом з сім'єю і друзями і провести вільний час на свіжому повітрі.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора