A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

78 (позачергова) сесія Ржищівської міської ради від 13.11.2019 р. Депутати не прийшли на сесію, яку самі ж вимагали призначити

Дата: 14.11.2019 09:48
Кількість переглядів: 1457

Фото без опису

На вимогу депутатів Ржищівськоі міської ради Клименка Б.С., Кушніра М.С., Перець О.М., Ярошкевича А.В., Рябокляча К.О., Карачуна О.В., Журила І.В., Сабіщенко І.В., Апостол С.М. була скликана позачергова сесія Ржищівськоі міської ради.

Вищезазначені депутати 1 листопада 2019 звернулися з офіційним листом до в.о. міського голови Крістіни Чорненької про призначення позачергової сесії з наступних питань:

- Про дострокове припинення повноважень секретаря Ржищівської міської ради Чорненькоі К.І. (Автори проєкту: Журило І.В., Рябокляч К.О., Прохоренко А.М., Карачун О.В., Ярошкевич А.В., Кушнір М.С., Шевченко Д.С., Терещенко В.В., Апостол С.М., Перець О.В., Сабіщенко І.В.).

- Про обрання секретаря ради (Автори проєкту: Клименко Б.С., Кушнір М.С., Перець О.М., Апостол С.М., Сабіщенко І.В., Карачун О.В., Рябокляч К.О., Ярошкевич А.В., Журило І.В.). Кандадитура потенційного секретаря ради у проекті рішення не зазначена, але за бажанням жителі громади можуть цю інформацію запросити у авторів проекту.

Згідно вимог чинного законодавств на підставі заяви депутатів, в.о. міського голови мала протягом двох тижнів (а саме до 15.11.2019 р.) призначити сесію та винести проекти рішень, які підготували депутати.

13 листопада 2019 р. на 10:00 була призначена 78 (позачергова) сесія Ржищівської міської ради. Питання порядку денного набули резонансу, тому в залі засідань на депутатів-ініціаторів перевороту чекали жителі міста. Присутні хотіли дізнатися про конкретні факти та зауваження до роботи Крістіни Іванівни, яка напередодні у Ржищівському будинку культури відзвітувалася про свою роботу на посаді очільника міста. «Якщо є факти, а не просто пусті слова про корупцію, давайте звертатися у правохороні органи, - виступив місцевий житель, - якщо ні - то давайте притягувати до відповідальності тих депутатів, які розповсюджують неправдиві наклепи та збирати підписи про їх відкликання! Особливо це стосується депутатів-прогульників Борис Клименко, Ірина Сабіщенко, Ольга Перець, які фігурують на національних каналах у сюжетах про шахрайство та корупцію!». Люди також вимагали звіту про свою діяльність депутатів, які подали проєкт про дострокове припинення повноважень секретаря ради.

Але саме цікаве виявилось попереду - депутати, які ініціювали проведення позачергової сесії з винесенням на порядок денний питань про дострокове припинення повноважень секретаря ради та обрання ради, не з’явились на засідання... і за відсутністю кворуму сесія не розпочалася.. Не з’явилися в повному складі! Чому? Злякались вкотре людей? Нема відповідей на питання, які задають жителі? Чи незважаючи на шалений тиск на інших депутатів, не знайшли достатню кількість голосів?

До речі, про метод «пошуку голосів» за зняття Крістіни Іванівни - незнайомі люди, які представлялися помічниками Народного депутата Анни Скороход зустрічалися з депутатами та наполегливо переконували депутатів Вікторію Денисенко, Оксану Папіженко, Олексія Богданця, Андрія Терещенка та інших підтримати зняття з посади Крістіни Іванівни. Це напевно вперше в історії місцевого самоврядування, коли хтось сторонній вмішується у справи міста та дає вказівки як голосувати депутату місцевої ради, який був обраний жителями та має представляти їх інтереси в раді. Про цю ситуацію розповіли депутати та заявили про намір підготовки спільної депутатської заяви у правохороні органи про тиск на депутатів місцевий ради та примушування голосувати. Також депутати мають намір направити запит до Народного депутата Анни Скороход про те чи дійсно, особи, які представлялися її помічниками, такими являються та виконують її вказівки. Можливо це просто «самозванці», яких залучили місцеві опозиціонери. Якщо так, то це дійсно обурює та не піддається ніякому поясненню. Невже політика нашого невеличкого містечка та жага до влади, може настільки задурманити розум, щоб щоб вдаватися в такі непорядні дії як залякування та тиск на депутатів ? Особливо на жінок.. Цікаво, а як би відреагували опозиціонери якщо б по ночах до їх дружин чи матерів вваливалися такі «переговорники» та шантажуючи збереженням робочого місця чинили тиск на них та змушували до голосування? Прикро, що політика стала вище моральних цінностей, людських відносин, поваги до жінок та своїх колег депутатів....

На зустрічі в.о.міського голови Крістіна Чорненька подякувала депутатам, які прийшли на сесію та громаді за підтримку та активну участь у життедіяльності міста.

 

Таблиця до звіту за 9 місяців 2019 року 

Додаток 6

Фінансовий план підприємства на 2019 рік

Фінансовий план підприємства на 2020 рік

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора