A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Творчий простір позашкілля для дітей з особливими освітніми потребами

Дата: 25.11.2019 10:35
Кількість переглядів: 640

Фото без опису     З 01 листопада у Будинку дитячої та юнацької творчості створено інклюзивну групу гуртка декоративно-прикладного мистецтва для навчання дітей з особливими освітніми потребами. Освітній процес в даній групі здійснюється на базі Інклюзивно-ресурсного центру, адже в приміщенні закладу створено всі необхідні умови для їх навчання. Інклюзивна група створена на основі батьківських заяв та висновків інклюзивно-ресурсного центру про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини. Заняття гуртка спрямовані на всебічний розвиток дитини, формування її світогляду, набуття нею соціального досвіду та підвищення соціальної адаптації. За допомогою занять діти з особливими освітніми потребами знайомляться з найпоширенішими техніками декоративно-прикладного мистецтва для виготовлення різноманітних виробів.

     Керівник інклюзивної групи Надія Терещенко. Педагог використовує найбільшу можливість для фіксації успіхів вихованців, виявляє готовність працювати і спілкуватися з ними з урахуванням їхніх можливостей. Важливим є те, що дітям дуже подобаються заняття. Вони розкриваються як особистості, тож у групі сформувалася дружня і тепла атмосфера.
      Створення інклюзивної групи, означає , що наш заклад у будь-який час готовий прийняти кожну дитину, створити максимально сприятливе середовище для розвитку її потенціалу.

Інфо БДЮТ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора