A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Мітинг-реквієм по жертвам голодомору

Дата: 25.11.2019 10:48
Кількість переглядів: 506

Фото без опису22 листопада в м.Ржищів відбувся загальноміський мітинг – реквієм по загиблих в 1932-1933р. «Україна жива, поки нащадки пам'ятають…» біля пам`ятника жертвам голодомору 1932-1933 років за участі представників організацій та установ, директорів навчальних закладів, молоді і школярів.

Присутні вшанували пам’ять померлих хвилиною мовчання, поклали квіти та запалили свічки пам’яті.

Після чого присутні на мітингу перейшли до приміщення КЗ "Ржищівська публічна бібліотека", там переглянули тематичну виставку, де матеріали стенду містили інформацію про події 1932-1933 рр. У бібліотеці відбувся тематичний захід «Не дамо згасити свічу пам`яті», який підготували та провели Людмила Леляк - головний спеціаліст відділу культури і туризму та Ніна Смоляр - бібліотекар КЗ "Ржищівська публічна бібліотека".

В ході заходу до присутніх звернулася виконуюча обов’язки міського голови Крістіна Чорненька, яка наголосила на тому,що голод 1932 – 1933 років чорніє великою плямою на демографічній карті України, і втрат від цього не вдалося повернути, та закликала присутніх пам’ятати про Голодомор, щоб це було пересторогою всім сущим на Землі.

Людмила Леляк - автор книги «Голодомор на Ржищівщині» розповіла присутнім про масштабність втрат, тотальний характер та численні негативні наслідки, дія яких триває й дотепер.

Інфо відділ культури та туризму



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора