A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Урочистий захід до Дня Соборності та Свободи у Ржищеві

Дата: 23.01.2020 10:46
Кількість переглядів: 571

Фото без опису

22 січня з нагоди Дня Соборності  України у Ржищеві відбувся флеш-моб, в якому відбулося символічне   об’єднання, а саме - з двох  напрямків Ржищева із заходу та сходу до площі біля парку ім. Шевченка рухалася урочиста хода, що символічно повторила  історичне об’єднання 1919 року.

 

Зі Сходу приєдналися:

  • делегація виконавчого комітету та керівники структурних підрозділів, управлінь на чолі із в.о. міського голови Крістіною Чорненькою, в.о. старост, керівники підприємств, організацій Ржищівської міської ОТГ, колектив та учні опорних шкіл Ржищева, колектив та студенти Ржищівського професійного ліцею. Державний прапор України та прапори Ржищівської міської ОТГ несли учасники Ржищівського Народного ансамблю танцю  «Дивосвіт» (керівник Тетяна Дудич)». За ними крокували, тримаючи жовто сині кульки  учасники Ржищівського колективу бального та сучасного танцю   «Версаль» (керівник Анна Калініченко).

 

Із Заходу приєдналися:

  • колектив та студенти Ржищівського будівельного технікуму, Ржищівського індустріально-педагогічного технікуму, Ржищівського гуманітарного коледжу, представники інших закладів міста.

 

На площі ім. Т. Г. Шевченка,  відбувся мітинг, приурочений цим подіям, який відкрив, виконуючи Гімн України, збірний ансамбль керівників та працівників закладів культури Ржищівської міської ОТГ.

 

До початку мітингу, делегація на чолі із в.о. міського голови Крістіною Чорненькою  поклали  квіти до пам’ятника Героїв  Небесної Сотні.  В ході мітингу всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв України, що в непростий для України час  вірою та правдою служили її інтересам, захищали від ворогів та клали за неї на вівтар найдорожче – своє життя.

 

Зі словами привітань на урочистому зібранні до всіх  звернулася в.о. міського голови Крістіна Чорненька. Також до слів привітання долучилися  член  Козацького товариства Великого Букрина – Василь Магас та дружина відомого бандуриста, письменниця, поетеса – Антоніна Іванівна Литвин.

 

В стороні не залишилась і молодь, а саме студент Стрітівського коледжу кобзарського мистецтва Юрій Карасьов, який виконав на бандурі відому всім пісню «Ой, у лузі червона калина похилилася». Ця мелодія  розкрила глибинний вплив звучання бандури на душу людини. З глибокою щирістю декламувала патріотичний вірш учениця опорного закладу освіти «Ржищівського ліцею ЛІДЕР» Даша Томченко. Також власний вірш «Мій Ржищів» подарувала присутнім поетеса Людмила Леляк.

 

За доброю традицією, яка передається із покоління до покоління, відбулася урочиста церемонія покладання квітів, якою всі присутні  вшанували світлу пам’ять Великого Кобзаря. У пошануванні духовного батька української нації, поклавши квіти, взяли участь в.о. міського голови Крістіна Чорненька, в.о. старост Ржищівської міської ОТГ, керівники підприємств та організацій, керівники, учні та студенти ржищівських навчальних закладів та всі небайдужі жителі Ржищівської громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора