A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

У Ржищеві відбулися заходи з нагоди вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 14.02.2020 18:52
Кількість переглядів: 494

Фото без опису
14 лютого о 9:00 в парку ім.Т.Г.Шевченка, біля пам`ятника загиблим воїнам – інтернаціоналістам, відбувся мітинг з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та відзначення 31- ої річниці з Дня виведення обмеженого контингенту радянських військ з Афганістану.

Цього дня тут зібралися ті, хто пройшов пекло війни на афганській землі, виконував свою непросту місію.
Першою до воїнів-інтернаціоналістів звернулася в.о. ржищівського міського голови Крістіна Чорненька, вона висловила свою шану солдатам, які були віддані військовій присязі за межами рідної землі.

З вітальним словом до учасників мітингу звернувся голова Ржищівськоі міської громадської організації ветеранів Афганістану та воїнів-інтернаціоналістів Олександр Максименко. Під час свого виступу Олександр Григорович виконав почесну місію – подякував та вручив відзнаку воїну - інтернаціоналісту Володимиру Шепеті.

Також з вітальним словом звернувся до своїх товаришів по службі - мужніх, досвідчених афганців та всіх присутніх - член Ржищівської організації ветеранів Афганістану – Володимир Сіроштан.

Перед світлою пам’яттю загиблих воїнів-інтернаціоналістів, які не дожили до сьогоднішнього світлого дня, всі присутні схилили голови і вшанували їх хвилиною мовчання та поклали квіти до пам`ятника загиблим воїнам – інтернаціоналістам.

Ведуча мітингу Олена Пасека, начальник відділу культури і туризму, побажала всім присутнім миру, душевного спокою, і доброго здоров`я, та запросила зробити спільне фото з ржищівськими героями, що віддали свою молодість, та здоров`я, виконуючи військовий обов`язок на чужій землі.

Одразу після мітингу вся делегація відправилась в Будівельний технікум, де знаходяться дві моголи померлих воїнів-інтернаціоналістів. Там поминальну панахиду за убієнними воінами-інтернаціоналістами провів настоятель Свято-Преображенського монастиря архімадрид Тихон, який не із розповідей, а з власного досвіду знає, що таке Афганістан.

Пом’янули тих, хто не повернувся додому, хто загинув на чужій землі, а також тих, хто помер вже вдома від фізичних та душевних ран. Поклали квіти і вінки на могили бійців і їх рідних.

ІНФО: Відділ культури і туризму



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора