A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Інспекційні перевірки щодо легалізації зайнятості населення тривають

Дата: 21.02.2020 13:47
Кількість переглядів: 742


           В рамках виконання доручення Прем'єр-мiнiстра України О. Гончарука вiд 22.01.2020 № 2313/0/1-20 про вжиття заходiв щодо детiнiзації зайнятостi у сферi торгiвлi товарами та послугами, в січні місяці 2020 року проводилась інформаційно-роз’яснювальна робота серед суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі, тимчасового розміщування та організації харчування.

    З 10 лютого цього року розпочався наступний етап заходів виконання доручення – інспекційна кампанія, під час якої інспектуваннями буде охоплено роботодавців, віднесених до реєстру, стосовно яких надійшла інформація від  ГУ Пенсійного фонду України. 

    Цього разу до списку перевірок суб’єктів господарської діяльності  міста Ржищів, потрапило 2 фізичних осіб-підприємців, що використовують працю найманих осіб.

    В межах делегованих повноважень головним спеціалістом з питань оплати праці, трудових відносин – інспектором праці управління соціального захисту населення Ржищівської міської ради проведено інспекційні відвідування суб’єктів господарювання - ФОП. За результатами контрольних заходів складено акти.

    Позапланові перевірки стосовно виявлення неоформлених працівників будуть проводитись регулярно.  Хто наступний із СГД попаде до «зони ризику» прогнозувати важко.
 
Шановні  роботодавці!  Не ризикуйте! Вкотре закликаємо зробити крок назустріч суспільству – легалізувати зайнятість населення та відмовитись від виплати зарплати «в конвертах».

Пропонуємо Вам негайно зареєструвати належним чином трудові відносини з своїми найманими працівниками, у випадку ігнорування цієї вимоги до керівників підприємств і приватних підприємців контролюючі органи вимушені будуть застосовувати всі заходи впливу в межах їх компетенції.

Посилюється відповідальність роботодавців за порушення законодавства про працю, а саме:

  • за допуск працівника до роботи без укладання трудового договору (контракту);
  • оформлення працівника на неповний робочий час у разі виконання роботи повного робочого часу, установленого на підприємстві;
  • виплату зарплати без нарахування та сплати єдиного соціального внеску; недотримання встановлених законодавством мінімальних державних соціальних гарантій в оплаті праці; незаконне звільнення з роботи працівника;
  • недопущення до проведення перевірки з питань дотримання законодавства про працю, створення перешкод у її проведенні та ін.

    Працівниками контролюючих органів будуть проводитися перевірки суб’єктів господарювання щодо дотримання законодавства про працю. 

    У разі виявлення порушень роботодавцям доведеться сплатити значні суми штрафів, передбачені законодавством за такі порушення, зокрема відповідно до статті 265 Кодексу законів про працю України та статті 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Не  чекайте  проведення  перевірки,  своєчасно оформляйте  найманих робітників, виплачуйте і відображайте у звітності реальну заробітну плату.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора