A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Легалізація робочих місць та заробітної плати – соціальна захищеність кожного працюючого громадянина

Дата: 24.02.2020 14:13
Кількість переглядів: 382


Питання виплати офіційної заробітної плати та офіційного працевлаштування дуже актуальна тема у нашому суспільстві. На даний час виплати заробітної плати в «конверті» та нелегальна робота, нажаль, стали нормою життя наших громадян та роботодавців.

Кожному громадянину слід зрозуміти, що захистити себе він зможе тільки законним шляхом, і це можливо лише за умови належного оформлення трудових відносин з роботодавцем.

Заробітну плату в «конвертах» без перебільшення можна назвати однією з найбільших на сьогодні перепон в економічному та соціальному розвитку держави. Ні для кого не секрет, що частина заробітку на фірмах і підприємствах виплачується нелегально. Не скрізь, звичайно, але й нерідко роботодавці розглядають заробітну плату як непродуктивні витрати. Тому штучно стримують її ріст, ухиляються від прийняття колективних договорів. Біда ж у тому, що й наймані працівники погоджуються одержувати частину оплати своєї праці «у конвертах». Отримуючи неофіційну заробітну плату, працівник повністю беззахисний перед роботодавцем.

Не варто забувати, що виплата заробітної плати без сплати встановлених податків і зборів є також грубим порушенням Законів України, яке підпадає під адміністративну та кримінальну відповідальності.

Шановні громадяни! Не позбавляйте себе соціальних благ та не сприяйте порушенням трудового законодавства.

Шановні роботодавці! Не чекайте проведення перевірки, своєчасно оформляйте працівників на роботу, виплачуйте і відображайте в звітності реальну зарплату. Пам’ятайте, ухилення від сплати податків в усіх проявах, у т.ч. шляхом використання нелегальної найманої праці тягне фінансову, адміністративну та кримінальну відповідальність.

 

Заступник директора-начальник відділу надання соціальних послуг Ржищівської міської філії Київського обласного центру зайнятості

Олена КОВАЛЬ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора