A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

20 лютого у Ржищеві вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Дата: 21.02.2020 15:04
Кількість переглядів: 670

Фото без опису
6 років минуло з тих подій, що назавжди вкарбувалися в історію України, в серце кожного українця.
"Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло...", - саме таку назву мала мистецько - патріотична зустріч-реквієм, яка відбулася 20 лютого у міському будинку культури до Дня пам’яті Героів Небесноі Сотні.

Перед зустріччю відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника Героїв Небесної Сотні. У фойє будинку культури були представлені картини, написані художником - нашим земляком Іваном-Валентином Задорожним, виставку яких, підготувала зберігач фондів – Дар’я Мустеца. Поруч з картинами були розміщені великі фото – банери із зображенням хлопців з сіл Балико - Щучинка та Уляники, які захищають честь України, на території, де й досі проходять бойові дії,  за що висловлюємо щиру вдячність адміністрації музею меморіального комплексу «Букринський плацдарм», зокремаа в особі директора Наталії Миненко.

Також вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості підготували чудову композицію «Ангели пам’яті». Це дерево, на гілках якого звисали блакитно-жовті янголята, що символізували душі тих  Героїв Небесної Сотні, які відійшли у вічність. Під час заходу це дерево працівники будинку дитячої та юнацької творчості урочисто передали у історико – краєзнавчий музей ім. Силкіних. 

"За весь час протистоянь Майдан став не просто столицею держави, а її серцем і душею. Він об'єднав десятки тисяч українців з різних областей, районів, які пліч-о-пліч до кінця боролися за єдність, незалежність і справедливість. Спочатку вони вимагали право вибору. Потім їм довелось вимагати право жити... Кожен із них заплатив за свої переконання найвищу ціну - життя. І для нас є святим обов'язком гідно шанувати пам'ять Героїв, які боролися за честь, правду і гідність. Особливий уклін доблесним українським військовим, які нині тримають оборону на Сході.
Зараз ми повинні бути єдиними та сильними, адже разом ми обов’язково переможемо!", - з такими словами звернулася до присутніх виконуюча обов'язки міського голови Крістіна Чорненька.

Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам'ять загиблих героїв, «Мирних солдатів Майдану», наших «Ангелів », що навіки зайняли свої пости на захисті українського народу . Вони в наших серцях.

Активну участь у підготовці заходу взяли учні та студенти ржищівських закладів освіти, а саме:
- Ржищівського індустріально-педагогічного технікуму: дует Юля та Даша Омельченки, а також Валерій Ляшенко, Богдан Тимченко та Максим Плюта - учасники збірного ансамблю, що виконували гімн нової української армії;
- Ржищівського гуманітарного коледжу: Анна Довга - ведуча, Вікторія Левченко- торкнула душі всіх присутніх читанням патріотичного віршу;
- ДНЗ "Ржищівський професійний ліцей": Оксана Бурімова – ведуча;
- Ржищівського будівельного технікуму: вокалісти – Анна Мельник, Ірина Олексієнко та викладач – організатор Юлія Григоряк;
- учням опорного закладу освіти «Лідер» - вок. ансамбль «MELODY» - керівник Олена Пасека;
- студії сучасного танцю «Bodyflight» - керівник Ірина Рогозовець.

За допомогу у підготовці та участь у заході відділ культури і туризму слова вдячності висловлює:
виконавчому комітету Ржищівської міської ради, відділу молоді та спорту, відділу освіти, керівникам ржищівських закладів освіти, учням та студентам, Будинку дитячої та юнацької творчості, студії сучасного танцю «Bodyflight».
Ми – майбутнє України, все в наших руках, наш обов’язок пам’ятати про тих, хто захищав і захищає нас сьогодні, даруючи мирне небо над головою.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора