A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Свято Колодія у Ржищівській громаді

Дата: 03.03.2020 14:00
Кількість переглядів: 956

Фото без опису
29 лютого в Ржищівіській міській ОТГ відзначили фольклорно-етнографічне свято «Колодій – 2020». Його ще називають - Масниця, Сиропусний тиждень. Це старослов’янське свято на честь весняного Сонця, коріння якого сягає доби Трипільської культури.

В розпалі свята до присутніх зі словами привітання звернулася виконуюча обов’язки міського голови Крістіна Чорненька, яка привітала учасників дійства зі святом, побажала міцного здоров’я, кохання, добробуту в родинах, радісного весняного настрою. Також Крістіна Іванівна вручила подяки та подарункові сертифікати від депутата Київської обласної ради Руслана Кузьменка активним учасникам та організаторам свята.

Цікава концертна програма перепліталася зі старовинними звичаями. Святкування супроводжувалося частуванням млинцями, варениками та різними смаколиками.
Веселі конкурси, гарні пісні, смачні українські страви — все це викликало радісні посмішки, дзвінкий сміх дітей і дорослих. На площі біля Будинку культури розгорнулося театралізоване дійство, на якому цілий «Бабський тиждень» два куми та веселі дівчата проводжали Зиму та зустрічали Весну. До свята готувалися ретельно, вражаючи глядачів яскравими, кумедними костюмами, дотепними жартами, приказками. Всі присутні з великим захопленням закликали Весну, водили хороводи, співаючи пісні. Жителі Ржищівської міської ОТГ взяли участь у обрядовому дійстві спалювання опудала Зими, яке було кульмінацією свята.

Працівники Ржищівської міської бібліотеки підготували книжково-ілюстративну виставку "Масляна - свято зустрічі весни" та познайомили присутніх зі святами та традиціями українського народу. Діти та дорослі дізналися багато нового та цікавого про свято Колодія.

Свої вміння, таланти продемонструвала нам вся наша велика родина - Ржищівська об'єднана територіальна громада, за що хочеться висловити слова подяки:

- головному спонсору заходу - депутату Киівської обласної ради Руслану Кузьменку;
- працівникам виконавчого комітету Ржищівської міської ради та старостам сіл Ржищівської ОТГ Галині Гриб, Ігорю Авраменко, Валерію Васленку, Юрію Майстренку, Любові Нековаль;
- колективам громади: народному аматорському ансамблю танцю «Дивосвіт» м. Ржищів та його керівнику Тетяні Дудич, творчому колективу «Горицвіт» с.Уляники та його керівнику Ірині Василенко, творчому колективу «Дніпряночка» с.Балико-Щучинка та його керівнику Олені Чорновол, творчому колективу «Півчаночка» с. Півці та його керівнику Галині Лисенко, колективу бальної та сучасної хореографії «Версаль» м. Ржищів та його керівнику Анні Калініченко, творчому колективу «Берегиня» м. Ржищів та його керівнику Миколі Колошмаю, творчому колективу с. Гребені та його керівнику Олені Марченко, творчому колективу села Юшки та його керівнику Ользі Калічко, творчому колективу «Яблунька» села Яблунівка та його керівнику Володимиру Петрушку, творчому колективу села Пії та його керівнику Сергію Москаленко, колективу Ржищівського будинку культури та його директору Любові Дорофєєвій, будинку дитячої та юнацької творчості та її директору Юлії Чалій, колективу КЗ «Ржищівська публічна бібліотека» м. Ржищів та його керівнику Олені Старкіній, Ржищівському гуманітарному коледжу та його директору Сергію Кушніру, Ржищівському професійному ліцею та його директору Віктору Гордієнку, колективу ради ветератів м. Ржищів та його голові Ларисі Моргун, колективу відділу освіти м. Ржищів та його начальнику Надії Горбенко, колективу ОЗО «Ржищівському ліцею «Лідер» та його директору В`ячеславі Любич, колективу ОЗО Ржищівській гімназії «Гармонія» та його директору Наталії Федорченко, колективу ДНЗ «Сонечко» та його директору Вікторії Денисенко, колективу ДНЗ «Калинка» та його директору Наталії Синявській, службі у справах дітей та сім'ї (Потапенко Т.М.), відділу молоді та спорту (Акутіна О.В.), працівникам КП "Ржищіввька служба благоустрою та ритуальних послуг" (Сікаленко Т.С.).

Також дякуємо за допомогу у проведенні заходу директору ТОВ "Еталон - 2006" Анатолію Булизі, директору ПОСП "Дніпро" Анатолію Вороні, підприємцю Світлані Трищун, директору ТОВ "Расавка" Анатолію Шевчуку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора