A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Парламент ухвалив закон про скасування ЄСВ та відтермінування штрафів під час карантину

Дата: 18.03.2020 13:14
Кількість переглядів: 926

ДО УВАГИ ПІДПРИЄМЦІВ!
Верховна Рада України на позачерговому засіданні 17 березня 2020 року ухвалила у законопроект № 3220 від 16.03.2020 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVID-19)», який, як очікується, повинен допомогти бізнесу і населенню в період карантину через коронавірус Covid-19-19. Законопроект направлений на захист як малого так і великого бізнесу від негативних наслідків, у зв’язку з невикористанням економічного потенціалу.

Фото без опису

Зокрема, парламентарі постановили звільнити від сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ) усіх фізичних осіб-підприємців (ФОП), від основних штрафів та пені за порушення податкового законодавства. Зокрема, тимчасово скасовано штрафи і пеню за несвоєчасну або неповну сплату ЄСВ, а також несвоєчасне подання звітності з ЄСВ. Скасували податок на комерційну нерухомість і землю. Норма не буде стосуватися порушень у сплаті ПДВ, акцизів і ренти.

Парламентарі на 3 місяці відстрочили обов'язкове запровадження РРО для всіх категорій «спрощенців». Також ввели тимчасовий мораторій на нові документальні та фактичні податкові перевірки та продовження розпочатих.

Законопроектом продовжено термін подання річної декларації про майновий стан (подається громадянами, зокрема держслужбовцями) до 1 липня 2020 року (термін подання річної декларації закінчується 30 квітня).

Станом на ранок 18 березня 2020 року даний законопроект передано на підпис Президенту. З більш детальною інформацією можна ознайомитись на офіційному сайті Верховної Ради України: https://rada.gov.ua/news/Novyny/191075.html


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора