A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

КАГАРЛИЦЬКЕ РАЙОННЕ УПРАЛІННЯ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗАСТЕРІГАЄ

Дата: 06.04.2020 16:22
Кількість переглядів: 474

   
У зв’язку з впровадженням обмежувальних заходів, направлених на недопущення поширення інфекції, спричиненої COVID-19, та убезпечення від захворювання нею людей, було призупинено роботу агропродовольчих ринків.

     Це ініціювало появу великої кількості оголошень на різних веб-ресурсах, в месенджерах та інших онлайн-платформах щодо пропозицій реалізації м’яса, молока, яєць, меду, м’ясних, молочних, рибних та інших харчових продуктів.

     В багатьох випадках до споживання пропонуються харчові продукти не промислового, а домашнього виготовлення. Небезпека полягає в тому, що такі продукти не досліджуються в державних лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи та розповсюджуються не контрольовано. Невідомо, по-перше, про стан здоров’я тварин, від яких вони отримані, по-друге, про дотримання вимог законодавства при виробництві, зберіганні та транспортуванні таких харчових продуктів.

     Необхідно відмітити, що ЗООНОЗИ, або антропозоонози, це – інфекційні захворювання людини, джерелом яких є інфіковані тварини (хворі або носії). До прикладу, це такі небезпечні хвороби як сальмонельоз, бруцельоз, лістеріоз, туляремія, лептоспіроз, туберкульоз, правець, сибірка, сказ, лейшманіоз, лептоспіроз, сап, орнітоз, аспергільоз, трихінельоз, мікроспорія, токсоплазмоз. Такі хвороби можуть бути передані людині безпосередньо від свійських чи диких тварин, або через харчові продукти, які від них походять.

     Водночас такі харчові продукти можуть містити залишки ветеринарних препаратів, бути забрудненими різними патогенними мікроорганізмами або ж фальсифікованими сторонніми речовинами, тощо.

     Враховуючи викладене, стає очевидно, що при здійсненні таких замовлень ви ризикуєте наразити себе на небезпеку та завдати непоправної шкоди своєму здоров’ю!

     Зважаючи на зазначене, Кагарлицьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області застерігає та закликає купувати харчові продукти лише в офіційних оптових та дрібно-роздрібних торгових мережах!!!

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора