A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Порядок сплати фізичними особами податку на нерухоме майно під час карантину

Дата: 08.04.2020 09:21
Кількість переглядів: 408


Як наголосила заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Білоцерківського управління ГУ ДПС у Київській області Оксана ЧУСТІЛЬу 2020  році  податок на нерухоме майно фізичними особами сплачується за минулий 2019 рік та пільги  передбачені лише по площі житлової нерухомості.

Відповідно до вимог Податкового кодексу України податкові  повідомлення – рішення фізичним особам мають прийти до 01 липня 2020 року, а сплатити суму визначеного в ньому податку потрібно протягом 60 днів після його отримання. 

Маєте житлову нерухомість площею квартири більше 60 кв. м або приватного будинку понад 120 кв. м., а повідомлення – рішення не надійшло, що робити?

1. Якщо адреса проживання змінилася необхідно, невідкладно, подати відповідні зміни до контролюючого органу, це вирішить питання своєчасного надходження кореспонденції.

Територіальні органи ДПС України, за встановленими органами місцевого самоврядування ставками податків і зборів, здійснюють розрахунок податку на нерухоме майно громадянам, які мають вказані об’єкти оподаткування.

Відповідні повідомлення – рішення про нараховану суму, надсилаються за адресою проживання фізичних осіб, яка вказана в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків при отриманні картки платника податку ( «кода»).

2. Власники житлової нерухомості, які мають платити податок, можуть звернутися в податкову добровільно та провести звірку даних.

Контролюючі органи надсилають податкові повідомлення-рішення в тому випадку, якщо житло є в Реєстрі об’єктів нерухомого майна, на підставі якого нараховується податок.

У разі якщо податкові органи відобразять такий об'єкт нерухомості в базі після вчинення наступних реєстраційних дій, власнику доведеться заплатити податок відразу за останніх три роки.

Білоцерківське управління

ГУ ДПС у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора