A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Білоцерківське управління ГУ ДПС у Київській області інформує

Дата: 13.04.2020 08:28
Кількість переглядів: 476

Кампанія декларування доходів під час карантину

 

Як наголосила заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Білоцерківського управління ГУ ДПС у Київській області Оксана Чустіль, Законом України від 17 березня 2020 року №533 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID – 19)», термін подання річної декларації про майновий стан і доходи подовжено до 01 липня 2020 року, а сплата податкових зобов’язань до 01 жовтня 2020 року.

Тому, для безпечного виконання свого конституційного обов’язку, радимо скористатися сервісом ДПС України «Електронний кабінет платника», який передбачає часткове автоматичне заповнення податкової декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна. .

Зі слів Оксани Чустіль, станом на 01квітня 2020 року, на території обслуговування Білоцерківського управління 874 громадян вже задекларували свої доходи, отримані протягом 2019 року.

Із них, 157 - скористалися правом на податкову знижку та за результатами підтверджуючих документів задекларували до повернення 486,6 тис. гривень раніше сплачених коштів.

Решта, 717 - задекларували 108,6 млн. гривень доходу, з яких підлягає сплаті до бюджету 4 млн. гривень податку на доходи фізичних осіб та 726 тис. гривень військового збору. У розрізі видів доходів: 169 осіб задекларували отримання доходу від успадкування (дарування) майна; 11 осіб - інвестиційний прибуток; 22 особи – дохід від продажу рухомого та нерухомого майна та 256 осіб - від продажу сільськогосподарської продукції.

В разі необхідності, ви маєте можливість отримати поради фахівців Білоцерківського управління ГУ ДПС у Київській області за номерами телефонів: (04563) 91799 та (04563) 91227.

 

Білоцерківське управління

ГУ ДПС у Київській області

 

Офіційне працевлаштування — це захист соціальних інтересів громадян

 

Білоцерківське управління ГУ ДПС у Київській області нагадує роботодавцям, що допуск до роботи найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин - неприпустимий.

 Офіційне працевлаштування — це захист соціальних інтересів громадян, гарантування права на соціальні виплати. Зокрема, це підтверджує і ситуація із поширенням світом та Україною коронавірусної хвороби.

З метою недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції, збереження життя, здоров’я громадян, Постановою КМУ від 11.03.2020р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу  COVID-19» з 12 березня 2020 року на всій території України введено карантин.

Відповідно, законодавством передбачено заходи, які роботодавці зобов’язані вжити у разі встановлення карантину, а саме:.

  • надання працівникам щорічних основних та додаткових відпусток, інших оплачуваних відпусток, передбачених законодавством;
  • надання відпусток без збереження заробітної плати за заявою працівників;
  • встановлення працівникам неповного або скороченого робочого часу;
  • запровадження роботи змінами;
  • тимчасове запровадження дистанційної або надомної роботи;
  • введення простою;
  • продовження роботи за умови застосування засобів індивідуального та колективного захисту.

Тільки належне оформлення трудових відносин та відповідальність роботодавців, надасть можливість зберегти бізнес та втримати досвідчених фахівців.

 

 

Білоцерківське управління

ГУ ДПС у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора