A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

МАЙСТЕР  НАРОДНОЇ  ТВОРЧОСТІ КАПІШОН  ТЕТЯНА  ОЛЕКСІЇВНА

Дата: 14.04.2020 08:05
Кількість переглядів: 610


Проживає в м.Ржищів на Київщині. Народилась 22.06.1973 року в м. Кагарлик, де й закінчила середню школу. Після закінчення школи в м. Українка здобула медичну освіту (медична сестра, массажист). 

З 1993 року проживає в м.Ржищів та працювала в Ржищівському геріатричному пансіонаті за фахом по 2014 рік. 

Вишивкою Тетяна Олексіївна захопилася з шкільних років, де навчалася в гуртку рукоділля вишивати хрестиком. А також паралельно навчалася в гуртку з макраме, шиття так в'язання. Бісером почала вишивати з 2005 року в Одесі, коли була з хворим сином в санаторії на лікуванні. І першою роботою була ікона Пантелеймона-цілителя. А потім, коли мала вільну хвилинку займалась справою, яка припала до душі. 

Освоїла техніку алмазної мозаїки почала з вишивки гаманців, сумок, чоловіку та доньці вишила хрестиком сорочки. Сама майстриня на всіх виставках у вишиванках, плахтах та сукні вишитих власноруч.

 Нагороджена Дипломом учасника фольклорно - етнографічного фестивалю "Ржищівський вінок" управлінням культури, національкостей і релігій КОДА у 2017 році.  В 2018 році за участь у цьому фестивалі нагороджена дипломом Виконавчого комітету Ржищівської міської ради. 

В 2019 році Тетяна Олексіївна представляла свої роботи на обласній виставці майстрів на відзначення Дня Незалежності України та була відзначена Подякою за розвиток народної творчості та активну культурно-просвітницьку діяльність. 

В доробку майстрині понад сто робіт. Багато робіт на біблійну тематику. Співпрацюючи з відділом культури і туризму майстриня готує серію робіт, присвячену Ржищеву, презентація якої відбудеться під час святкових заходів з нагоди 870 річниці м.Ржищеву у 2021 році.

Підготувала:
Головний спеціаліст ВКТ Людмила Леляк



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора