A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Електронні послуги вебпорталу ПФУ стали ще доступнішими

Дата: 24.04.2020 11:34
Кількість переглядів: 462

Фото без опису
Розширюючи спектр електронних послуг вебпорталу, пенсійна служба постійно вдосконалює шляхи доступу до цього зручного сучасного сервісу. З метою спрощення процесів реєстрації та отримання усього переліку послуг Пенсійний фонд запровадив новий спосіб автентифікації, який полягає  у використанні засобів інтегрованої системи електронної ідентифікації GOV ID. Цей спосіб позбавляє необхідності особистого звернення до органів Фонду для заповнення заяви на реєстрацію користувача вебпорталу чи  до акредитованих  центрів сертифікації  ключів за отриманням цифрового підпису. Система  GOV ID забезпечує доступ до вебпорталу електронних послуг Пенсійного  фонду України за допомогою операторів електронної ідентифікаці BankID, MobileID.

BankID – це спосіб електронної автентифікації громадян за допомогою персональної інформації, зафіксованої в банку, де вони обслуговуються. Скористатись способом ідентифікації за допомогою BankID можуть клієнти тих банківських установ, які підтримують цю технологію. З переліком таких банків можна ознайомитися на сайті НБУ за посиланням https://id.bank.gov.ua/

Для того, щоб увійти до Особистого кабінету користувача на вебпорталі Пенсійного фонду України за допомогою системи GOV ID, потрібно здійснити кілька простих кроків:

  1. Перейти за посиланням https://portal.pfu.ua на вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду та обрати «Вхід за GOV ID». Перед цим у випадаючому списку потрібно вказати себе як фізичну чи юридичну особу
  2. Коли відкриється сторінка «Інтегрованої системи електронної ідентифікації», обрати варіант «Ідентифікація за BankID»
  3. На наступній сторінці вказати банк, у якому обслуговуєтесь, обравши відповідне зображення
  4. Після автоматичної переадресації на сайт обраного банку в спеціальному віконечку вказати номер своєї банківської карти та натиснути кнопку «Увійти».
  5. Після авторизації система запитає про згоду на передачу даних до сервісу Bank.id Національного банку України. На ваш телефон надійде СМС-повідомлення з кодом для підтвердження. Увівши цифри коду, слід натиснути кнопку «Підтвердити».

Після підтвердження з`явиться повідомлення про успішну авторизацію користувача і запит згоди на передачу даних на вебпортал Пенсійного фонду України. За умови її надання відбувається переадресація до Особистого кабінету на вебпорталі з доступом до усього спектру наявних послуг.  У випадку першої авторизації одночасно відбудеться реєстрація з повідомленням про успішне її здійснення.

MobileID – послуга електронної ідентифікації  за допомогою оператора  мобільного зв`язку. Таким способом авторизації можна скористатися, якщо сімкарта містить цифровий електронний підпис.

Система GOV ID забезпечує доступну і безпечну електронну ідентифікацію та автентифікацію громадян і бізнес-структур у зручний для них спосіб у захищеному кіберсередовищі. Власником і розпорядником Системи є держава в особі Міністерства цифрової трансформації України. Персональні дані належним чином захищені та використовуються Системою лише за безпосереднім призначенням та відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».

 Електронні послуги вебпорталу – ідеальний спосіб дистанційного вирішення більшості питань пенсійного забезпечення, адже це не тільки легко, комфортно та оперативно, а й безпечно. Бережіть себе і отримуйте пенсійні послуги просто вдома на дивані, будьте здорові!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора