A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ПАМ'ЯТАЄМО І ПИШАЄМОСЯ! ДОЛУЧАЙТЕСЯ ДО БЕЗСТРОКОВОЇ АКЦІЇ "РОДИННІ ІСТОРІЇ ВІЙНИ"

Дата: 06.05.2020 22:40
Кількість переглядів: 509

До Дня пам?яті та примирення і 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років Український інститут національної пам’яті започатковує безстрокову акцію у соціальних мережах «Родинні історії війни».

Захищати своїх рідних та свій дім від ворога до лав Червоної армії пішло понад 7 мільйонів українських синів і доньок. В арміях Союзників воювали 250 тисяч, а в Українській повстанській армії – понад 100 тисяч вояків. Спільна перемога над нацизмом була б неможливою без внеску українців – без незламності та людської гідності сотень тисяч звичайних людей. За кожною із наведених цифр стоять долі конкретних людей. Без їхніх історій наша пам’ять про Другу світову не буде цілісною.

Закликаємо усіх жителів Ржищівської міської ОТГ поділитися родинними історіями про тих членів сім’ї, які пішли захищати свою землю. Публікуйте свої розповіді у соцмережах під хештегом #РодинніІсторіїВійни, додайте фотографію героя розповіді і, по можливості, на один із нижніх кутів світлини накладіть зображення маку пам’яті. Завантажити мак можна за посиланням: https://bit.ly/2z5hjLi

Також організатори закликають заклади освіти розмістити на своїх інтернет-ресурсах історії, які стосуються навчальних установ і пов'язані з подіями Другої світової війни. Це можуть бути розповіді про випускників, які боролися з нацизмом, або родинні історії учнів, студентів, викладачів.
Ваші розповіді можуть бути різні за форматом, подачею матеріалу – від стислих біографічних довідок до розлогих матеріалів, в основі яких родинні перекази та спогади очевидців Другої світової війни. Такі розповіді дають можливість вшанувати пам'ять фронтовиків та доповнити їхніми історіями загальну історію трагічних подій Другої світової війни.
Головне – ваша участь і прагнення віддати належне окремим людям, вшанувати їхню пам’ять і доповнити їхніми історіями загальну історію трагічних подій Другої світової війни.

Найзворушливіші історії Український інститут національної пам’яті буде поширювати на своїй фейсбук-сторінці.

Цьогорічна загальнодержавна інформаційна кампанія До Дня пам’яті та примирення та до 75-ї річниці перемоги над нацизмом проходить під гаслом «Пам’ятаємо.Перемагаємо». Інформаційні матеріали можна переглянути за посиланням: https://bit.ly/2KWnmED

#РодинніІсторіїВійни


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора