A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Василь Зеленський: «Стабільні надходження до місцевих бюджетів – сильні громади»

Дата: 15.06.2020 17:03
Кількість переглядів: 382

Фото без опису«З початку року платники території обслуговування Білоцерківського управління ГУ ДПС у Київській області перерахували до місцевих бюджетів понад 887 млн грн. податкових платежів. Сума сплачених податків перевищує аналогічні показники 2019 року на 10,7 млн. грн. , або 1,2%. Проте, зважаючи на обставини сьогодення, темпи приросту надходжень у поточному році є дещо меншими», - зазначив очільник Василь Зеленський.

У порівнянні з січнем-травнем минулого року спостерігається зростання надходжень по основних бюджетоформуючих платежах.

Традиційно, у доходах місцевих бюджетів найбільшу питому вагу займають надходження від сплати податку на доходи фізичних осіб – 574,6 млн. грн. або 64,7% від перерахувань до місцевих бюджетів. У порівнянні з відповідним періодом минулого року, надходження податку зросли на 7,9 млн. грн., або на 1,4%.

Значна частка у структурі місцевих бюджетів належить надходженням єдиного податку. Його сума склала 178,3 млн. грн., що на 11,8% перевищує надходження минулого року і становить 20,1% від усієї суми надходжень до місцевих бюджетів.

Вагомим джерелом доходів місцевих бюджетів є плата за землю, що відноситься до податку на майно і є складовою місцевих податків. У звітному періоді місцеві бюджети отримали 81,3 млн. грн. плати за землю, що на 9,1% (4,4 млн. грн. ) більше від надходжень за аналогічний період 2019 року. У структурі доходів місцевих бюджетів плата за землю займає 9,1%.

Окремо необхідно сказати про надходження податку на нерухому майно, відмінне від земельної ділянки. Його сума склала 32,7 млн. грн., що на 10,2 млн. грн. або 45,3% більше від надходжень у 2019 році.

Білоцерківське управління

ГУ ДПС у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора