A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Офіційне працевлаштування - гарантія соціального захисту

Дата: 10.07.2020 14:36
Кількість переглядів: 403

Головне управління ДПС у Київській області звертає увагу на необхідність дотримання роботодавцями та найманими працівниками законодавства про працю та зайнятість населення та  інформує, що офіційне працевлаштування і легальна заробітна плата мають ряд беззаперечних переваг для найманих працівників.

Легальна робота - це перш за все стабільна заробітна плата сьогодні  та впевненість у завтрашньому дні, адже лише офіційне працевлаштування та отримання легальних доходів  гарантує працівникам  реалізацію їх прав на соціальні виплати у майбутньому: пенсійне забезпечення, оплату листів непрацездатності, оплачувані відпустки, у тому числі по догляду за дитиною, право на пільгову пенсію, отримання допомоги по безробіттю, тощо.

Часом роботодавцями використовується така неофіційна форма зайнятості як стажування. Перевірками фіксуються випадки «стажування» працівників без оформлення трудових відносин.

Звертаємо увагу, що стажування без оформлення трудових відносин є порушенням трудового законодавства, за яке порушникам загрожує штраф у розмірі 10 мінімальних заробітних плат - 47 230 гривень.

Використання офіційно працевлаштованих робітників дає роботодавцю злагоджений, стабільний трудовий колектив, відсутність плинності кадрів, та є запорукою процвітання бізнесу.

ГУ ДПС у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора