A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Суб єкт господарювання, який утримує вартість палива, використаного у неробочі часи з працівників, є платником акцизного податку з реалізації пального

Дата: 16.07.2020 08:54
Кількість переглядів: 500

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що відповідно до п.п. 14.1.212 п.14.1 ст.14 Податкового кодексу України (далі - ПКУ), реалізація пального для цілей розд. VI ПКУ – будь-які операції з фізичної передачі (відпуску, відвантаження), зокрема, пального з переходом права власності на таке пальне чи без такого переходу, за плату (компенсацію) чи без такої плати на митній території України з акцизного складу/акцизного складу пересувного:
   - до акцизного складу;
   - до акцизного складу пересувного; ля власного споживання чи промислової переробки;
   -  будь-яким іншим особам.

Не вважаються реалізацією пального операції з фізичної передачі (відпуску, відвантаження) пального на митній території України:
  -  у споживчій тарі ємністю до 5 літрів (включно), крім операцій з реалізації такого пального його виробниками;
  -  при використанні пального суб єктами господарювання, які не є розпорядниками акцизного складу/акцизного складу пересувного, що передано (відпущено, відвантажено) платником акцизного податку таким суб єктам господарювання виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки.

Отже, суб єкт господарювання, який не є розпорядником акцизного складу, використовує пальне виключно для власних потреб, такий суб єкт господарювання не є особою, що реалізує пальне, та відповідно, платником акцизного податку. 

Якщо суб єкт господарювання здійснює фізичну передачу (відпуск, відвантаження) пального іншим особам (зокрема, працівникам суб єкта господарювання) та утримує вартість палива, використаного у неробочі часи із заробітної плати працівників:
-операції з фізичної передачі (відпуску, відвантаження) пального не є власним використанням пального таким суб єктом господарювання, оскільки пальне використовується іншими особами (зокрема, працівниками суб єкта господарювання);
-суб єкт господарювання здійснює операції з реалізації пального в розумінні п.п. 14.1.212 п. 14 ст. 14 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) зі змінами та доповненнями;
-приміщення або території, на яких знаходиться пальне, що реалізується іншим особам (зокрема, працівникам суб єкта господарювання) відповідає визначенню акцизного складу;
-суб єкт господарювання як особа, що здійснює операції з реалізації пального в розумінні п.п. 14.1.212 п. 14 ст. 14 ПКУ, є платником акцизного податку з реалізації пального згідно з п.п. 212.1.15 п. 212.1 ст. 212 ПКУ.

ГУ ДПС у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора