A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Освітянам Ржищева про автоматичне призначення пенсії

Дата: 10.08.2020 21:33
Кількість переглядів: 475

6 серпня 2020 року начальник Кагарлицького відділу обслуговування громадян ГУ ПФУ у Київській області Світлана Трохименко провела зустріч у трудовому колективі Відділу освіти ВК Ржищівської міської ради. Основною темою зустрічі було питання автоматичного призначення пенсії.

Світлана Трохименко ознайомила присутніх з сучасними електронними послугами пенсійної служби, поінформувала про широкий спектр можливостей, які вони надають. Зокрема, повідомила, що зареєстровані користувачі веб-порталу Пенсійного фонду України мають змогу переглядати в «особистому кабінеті» персональні дані щодо розміру нарахованого заробітку, суми сплачених внесків та тривалості зарахованого страхового стажу, усіх нарахувань і перерахунків пенсійних виплат та запропонувала здійснити реєстрацію.

Окрім того фахівець Фонду наголосила, що автоматичне призначення пенсії – це  сервіс порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, за допомогою якого пенсія призначається автоматично при досягненні пенсійного віку без необхідності звернення до органів Пенсійного фонду. Сервіс дозволяє надати всю необхідну для призначення пенсії інформацію завчасно та провести перевірку наявних у Пенсійному фонді даних.

Також Світлана Трохименко провела зустріч в рамках проекту «Школа майбутнього пенсіонера» з представниками бухгалтерської служби відділу, на якій розповіла про порядок звернення за первинним призначенням пенсії, надала перелік необхідних документів та вимоги до довідок про заробітну плату для призначення пенсії. Звернула увагу на необхідність повідомлення органів Пенсійного фонду про обставини, що спричиняють зміну розміру пенсійної виплати або її припинення, зокрема про працевлаштування, звільнення з роботи, зміну місця проживання.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора