A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

2 ВЕРЕСНЯ – ДЕНЬ ЗАКІНЧЕННЯ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ

Дата: 04.09.2020 11:52
Кількість переглядів: 429

Фото без опису3 вересня о 9:00 делегація від виконавчого комітету Ржищівської міської ради у складі начальника та головних спеціалістів відділу культури і туризму, начальника УСЗН, на чолі із заступником міського голови Юрієм Терещенком, за участі голови та членів Ради ветеранів Ржищівської міської ОТГ та директора терцентру, - вшанували пам`ять загиблих у Другій світовій війні хвилиною мовчання та поклали квіти до пам`ятника загиблим воїнам та загиблим землчкам.

Офіційна і загальновизнана дата завершення Другої світової війни - 2 вересня 1945 року. У цей день рівно о 09:02 (за токійським часом) був підписаний формальний акт про беззастережну капітуляцію останнього активного союзника фашистської Німеччини - Японії. Це сталося на борту американського лінкора ББ-63 «Міссурі».

Офіційним представником з боку Радянської сторони цей історичний Акт підписав генерал-лейтенант Кузьма Дерев’янко.

Всі формальності були залагоджені і світ вийшов зі становища, в якому перебував протягом багатьох і довгих, болісних і неймовірно кровопролитних років.

Жах Другої світової війни залишився позаду. Хочемо щоб і теперішній жах сьогодення скоріше закінчиться. Мирного теплого і світлого всім неба!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора