A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

23 вересня у Ржищівському терцентрі відбувся захід до Дня партизанської слави та 77-річчя Битви за Дніпро.

Дата: 24.09.2020 10:00
Кількість переглядів: 480

Фото без описуСаме 23—25 вересня 1943 року почалася одна із найкровопролитніших операцій , частиною якої була битва за Букринський плацдарм. Виконуюча обов'язки міського голови Крістіна Чорненька звернулася до присутніх, зазначивши, що кожен з нас повинен пам‘ятати людей, які боролися за таку довгождану перемогу.

На заході були діти війни, які ділилися спогадами про воєнні роки, розповідали історії з життя партизанів, зв‘язківців та про життя Ржищівського краю у період Другої світової війни.

Ветеран праці, дитина війни Ольга Литвин розповіла про партизанів, які діяли у Ржищеві. Ведуча заходу Людмила Леляк зачитала спогади Надії Кудрященко, Михайла Витищенко та Івана Гамана, яким вдалося пережити війну. Під час окупації Ржищева вони, як сотні інших людей, були зв’язківцями, допомагаючи партизанським загонам, створювали в Ржищеві і в селах району підпільні організації проти окупантів.

Воєнних пісень співали учасники ансамблю «Любисток», а молитву за Україну та пісню про Ржищів - Людмила Герасименко та Світлана Конюхова.

Учасників заходу пригощали кулішем та іншими стравами, приготованими працівниками Ржищівського територіального центру соціального обслуговування.

За матеріалами газети "Ржищівський вінок"



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора