A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Про новий сервіс Фонду – автоматичне призначення пенсії.

Дата: 28.09.2020 16:15
Кількість переглядів: 469

28 вересня 2020 року головний спеціаліст Кагарлицького відділу обслуговування громадян ГУ ПФУ у Київській області Олена Кокодей та головний спеціаліст відділу адміністрування інформаційних систем та захисту інформації Тетяна Гриценко відвідали ВК Ржищівської міської ради, Ржищівський індустріально-педагогічний технікум та Ржищівський будівельний технікум. Основною темою зустрічей було питання автоматичного призначення пенсії.

Фахівці фонду ознайомили присутніх з сучасними електронними послугами пенсійної служби, поінформували про широкий спектр можливостей, які вони надають. Зокрема, повідомили, що зареєстровані користувачі веб-порталу Пенсійного фонду України мають змогу переглядати в «особистому кабінеті» персональні дані щодо розміру нарахованого заробітку, суми сплачених внесків та тривалості зарахованого страхового стажу, усіх нарахувань і перерахунків пенсійних виплат та запропонували здійснити реєстрацію.

Окрім того представники Фонду наголосили, що автоматичне призначення пенсії – це  сервіс порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, за допомогою якого пенсія призначається автоматично при досягненні пенсійного віку без необхідності звернення до органів Пенсійного фонду. Сервіс дозволяє надати всю необхідну для призначення пенсії інформацію завчасно та провести перевірку наявних у Пенсійному фонді даних.

Також фахівці ПФУ провели зустрічі в рамках проекту «Школа майбутнього пенсіонера» з кадровиками, на яких розповіли про порядок звернення за первинним призначенням пенсії, надали перелік необхідних документів та вимоги до довідок про заробітну плату для призначення пенсії. Звернули увагу на необхідність повідомлення органів Пенсійного фонду про обставини, що спричиняють зміну розміру пенсійної виплати або її припинення, зокрема про працевлаштування, звільнення з роботи, зміну місця проживання чи паспортних даних.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора