A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

У РЖИЩЕВІ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ

Дата: 27.11.2020 15:04
Кількість переглядів: 496

27 листопада в м.Ржищеві до пам`ятника жертвам голодомору 1932-1933 років прийшли віддати шану міський голова Крістіна Чорненька, ветерани та представники громадськості міста. Відбулось покладання квітів та запалення свічок.

Ведуча заходу Людмила Леляк, головний спеціаліст відділу культури і туризму, автор книги «Голодомор на Ржищівщині», розповіла присутнім про масштабність втрат, тотальний характер та численні негативні наслідки голодомору 1932-1933 років в Ржищівському районі і загалом в Україні.

Напередодні у закладах освіти та культури громади пройшли тематичні уроки, виховні години, лекції, меморіальні заходи, книжкові та фотовиставки. В онлайн-форматі та соціальних мережах триватимуть інформаційні, просвітницькі та інші тематичні заходи під загальним гаслом «Україна жива, поки нащадки пам'ятають…».

Голодомор 1932-1933 рр. вважається найбільшою трагедією української історії ХХ століття. Загальні демографічні втрати від Голодомору 1932-1933 років в Україні становлять 4,6 млн. осіб! Найбільше постраждали від Голодомору діти та літні люди. На Ржищівщині загинули від Голодомору 13 998 мешканців - тисячі втрачених людських життів...

За інформацією відділу культури і туризму



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора