A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Щодо отримання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» у 2020-2021 рр.

Дата: 18.12.2020 10:22
Кількість переглядів: 470

Фото без описуУСЗН Ржищівської міської ради інформує, що 25.11.2020 року Урядом України схвалено постанову № 1180 «Деякі питання надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”, відповідно до якої:

“Пакунок малюка” може видаватися отримувачу:

-     закладом охорони здоров’я при народженні дитини;

- управлінням соціального захисту населення за місцем проживання/перебування отримувача у разі:

відсутності “пакунка малюка” в закладі охорони здоров’я;

народження дитини за межами України;

народження дитини поза межами закладу охорони здоров’я.

Заява отримувачем подається місцевому структурному підрозділу з питань соціального захисту населення не пізніше ніж через 30 календарних днів з дня народження дитини.

Отримувач, у якого народилася дитина в період із 24 жовтня до 30 листопада 2020 р. включно, має право подати заяву структурному підрозділу з питань соціального захисту населення до 31 грудня 2020 року.

У разі народження дитини поза межами закладу охорони здоров’я отримувач має право звернутися за отриманням “пакунка малюка” до місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем його проживання або перебування протягом року з дня народження дитини.

Також, наголошуємо, що У разі неотримання “пакунка малюка” протягом 30 днів з дня народження дитини з незалежних від отримувача причин (зокрема, народження дитини до 37-го повного тижня вагітності (154-259 діб), народження дитини за кордоном, обсервація, карантин, самоізоляція, відсутність “пакунка малюка” в закладі охорони здоров’я, структурному підрозділі з питань соціального захисту населення за місцем проживання/перебування новонародженої дитини) отримувач має право на отримання грошової компенсації відповідно до Порядку та умов реалізації пілотного проекту “Монетизація одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” у 2020-2021 роках, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29 липня 2020 р. № 744 “Деякі питання реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” (Офіційний вісник України, 2020 р., № 69, ст. 2219), звернувшись до місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту населення.

 

За більш детальною інформацією звертайтесь за номером телефону: 04573 21440, або пишіть на електронну адресу управління: rjuszn@ukr.net


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора