A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

«Деякі питання надання одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам, які можуть втратити доходи у разі повної заборони сфери їх діяльності внаслідок посилення обмежувальних протиепідемічних заходів..."

Дата: 31.12.2020 09:04
Кількість переглядів: 394

04.12.2020 прийнято Закон України № 1071/ІХ «Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби CОVID-19, спричиненої короновірусом SARS-CoV-2».

Право на отримання допомоги мають:

- фізичні особи–підприємці, які на 10 грудня 2020 року ЗАРЕЄСТРОВАНІ 3 місяці і більше як фізичні особи – підприємці (перевірити факт реєстрації можна за посиланням: https://usr:minjust.gov.ua/content/free-search), та у 2020 році сплатили ЄСВ за себе не менше, ніж за 3 місяці, та не є односчасно фізичною особою – підприємцем та найманим працівником;

- наймані працівники, які на 10 грудня 2020 ПРАЦЮЮТЬ за основним місцем у роботодавця, діяльність якого тимчасово зупинена внаслідок запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів та яка відповідає переліку основних видів економічної діяльності стосовно яких здійснюються протиепідемічні заходи (повний перелік КВЕДів можна переглянути за посиланням: https://diia.gov.ua/news/kvedy//).

Станом на 28.12.2020 понад 400 тисяч фізичних осіб-підприємців і найманих працівників в межах України успішно оформили одноразову допомогу від держави на порталі та в мобільному додатку «Дія», в тому числі у Київській області – понад 16 тисяч. Проте є ті, що не оформили допомогу – це 14,5 тис осіб. Подати заяву можна до 31.12.2020 ВИКЛЮЧНО в електронній формі з використанням Єдиного державного вебпорталу електронних послуг «Портал Дія» або з використанням мобільного додатку «Дія».

Пенсійна служба Київщини закликає фізичних осіб підприємців та найманих працівників скористатися можливістю і подати заяву для отримання одноразової допомоги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора