A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ВАРТІСТЬ ГАЗУ ЗНИЗИТЬСЯ ПРИБЛИЗНО НА 30%: УРЯД УХВАЛИВ ГРАНИЧНУ ЦІНУ ЗА КУБОМЕТР

Дата: 19.01.2021 13:45
Кількість переглядів: 582

Гранична ціна на газ в Україні встановлена на рівні 6,99 грн за кубометр. Таке рішення вже ухвалив Уряд, згідно з дорученням Президента України. Завдяки цьому вартість газу для населення в середньому знизиться на 30%.

Про це повідомив голова Київської облдержадміністрації Василь Володін сьогодні, 18 січня, після оприлюднення результатів засідання Кабміну.

«Уже відомо, що гранична ціна на газ становитиме 6,99 грн за кубометр. Це означає, що вище за цей рівень постачальники вартість підняти не зможуть. Якби держава вчасно не втрутилась, уже в лютому ціна за кубометр газу могла б сягнути до 12 грн», – додав Василь Володін.

Як зазначають в Уряді, ціна на газ на рівні 6,99 грн за кубометр почне діяти з 1 лютого. Така вартість є на 1,5 грн за куб є дешевшою, ніж у 2018-2019 роках. Тобто середня платіжка для населення буде нижчою орієнтовно на 500 грн.

Крім того, надалі Кабмін зобов’яже усі газопостачальні компанії представити свої річні продукти для населення. Завдяки цьому люди матимуть можливість підписувати річні контракти та заздалегідь знати, скільки платитимуть за газ.

Зазначимо: очільник Київщини Василь Володін закликав представників органів місцевого самоврядування проінформувати людей про перелік усіх можливих постачальників газу. Завдяки цьому кожна людина зможе обрати для себе найбільш оптимальний варіант з вигідними умовами.

Повідомляє пресслужба Київської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора