A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

МОЛОДІЖНІ АКТИВІСТИ РЖИЩІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ВЗЯЛИ  УЧАСТЬ  У ГРАНДОВИХ ПРОЄКТАХ

Дата: 04.02.2021 16:34
Кількість переглядів: 429

Фото без описуСьогодні надзвичайно  актуальним  є  питання  посилення  фінансової  спроможності  громад  і  залучення  додаткових  фінансових  ресурсів  та  інвестицій  для  реалізації  проєктів розвитку в об’єднаних територіальних громадах. Можливість втілити такі проєкти у життя, залучивши фінансування на їх реалізацію, дає участь у грантових прогамах та конкурсах.  

Тож приємно відзначити, що активні та небайдужі мешканці Ржищівської  громади вирішили спробували  реалізувати свої проєкти з метою популяризації її туристичних принад та створення молодіжного простору.

Зокрема, команда відділу культури і туризму виконавчого комітету Ржищівської міської ради Київської області підготувала заявки на два проєкти:

 

Проєкт 1: Культурно-туристичний маршрут «Від Трипільської культури до Святої України: простір українського відродження»

Даний проєкт об'єднує історико-культурну спадщину Трипілля, Витачева, Гребенів і Ржищева — музеї, церкви, місця археологічних розкопок, ансамбль паркової скульптури, спадок українських діячів (Олеся Бердника і Василя Литвина) та красу природного ландшафту. В межах проєкту планується створення відео-туру, тематичної екскурсії, буклетів, інформаційних стендів і тематичної експозиції, які даватимуть поглиблені знання про зміст маршруту різним цільовим аудиторіям.

 

Проєкт 2: Культурно-туристичний маршрут “Таємниці вітражів Київщини”

Проект має на меті популяризувати та розкрити історико-культурну цінність монументальних робіт Івана-Валентина Задорожного шляхом створення культурно-туристичного маршруту в онлан та офлайн форматі. В ході роботи над проектом творчість унікального художника-монументаліста з потужним українським кодом буде вперше досліджена та оприлюднена. Ці дані являються суттєвим приводом для надання монументальним роботам Задорожного, по всій території України, охоронного статусу. До маршруту включені 8 унікальних локацій, що проходять через чотири населенні пункти Київської області з об’єктами вітражного мистецтва та місцями пленерів і сили художника. Проєкт створено у рамках програми УКФ "Культура. Туризм. Регіони".

 

Проєкт 3: Створення молодіжного простору у Ржищівській ОТГ

Проєкт спрямований на розвиток та підтримку молоді у Ржищівській громаді, створення сприятливого середовища, в якому молодь матиме можливість реалізувати свої мрії, ідеї та бачення розвитку громади (сприяння молодіжним інноваціям, підприємництву, посиленню участі у прийнятті рішень у громаді тощо). Проєкт створений у рамках нової молодіжної програми «Мріємо та діємо», яка реалізується за підтримки Агентства? США? з? міжнародного розвитку (USAID) та виконується міжнародною некомерційною організацією IREX за сприяння Міністерства молоді та спорту України. У його розробці взяли участь молодіжні активісти Слободяник Соломія, Григоряк Юлія, Матвієнко Альона, Миненко Віктор, Колесник Юлія за підтримки відділу молоді та спорту виконавчого комітету Ржищівської міської ради.

 

Дуже важливо, що молодь активно підключилася до процесів розвитку громади, свого міста чи села – місця, з якого не хочеться їхати. Адже громада - це не просто територіальне розміщення, насамперед, це взаємозв'язки між людьми, це спільнота, яка має спільні цілі та разом долає виклики. А ще – це бажання робити життя людей кращим та створювати майданчики для єднання, просвітництва, комунікації, творити середовище, де люди довіряють один одному. Тому бажаємо нашим активістам наснаги та впевненості у власних діях. Вірте у свої сили та змінюйте світ довкола себе!

Щиро сподіваємося на успішний результат!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора