A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Зустріч в рамках проекту «Школа майбутнього пенсіонера»

Дата: 12.02.2021 13:40
Кількість переглядів: 819

Фото без описуВже стало доброю та необхідною традицією у Пенсійному фонді проводити заняття «Школи майбутнього пенсіонера» для громадян передпенсійного віку, бухгалтерів чи кадровиків підприємств, установ та організацій, на яких працівники управління роз’яснюють,  як підготуватись до виходу на пенсію, навести лад у документах та вчасно їх зібрати. Також спеціалісти Фонду інформують про умови призначення пенсій та здійснюють правову оцінку наявним документам, щоб завчасно виявити та усунути недоліки.

Тож чергове таке заняття для бажаючих провели 12 лютого 2021 року фахівці відділу обслуговування громадян №10 у Кагарлику, під час якого ознайомили присутніх  зі змінами в пенсійному законодавстві України та відповіли на запитання щодо умов виходу на пенсію, порядку зарахування страхового стажу, в т.ч. за період підприємницької діяльності та період перебування на обліку в центрі зайнятості. Окремо акцентували увагу на питанні коректного оформлення записів у документах та підтвердження страхового стажу, за відсутності записів в трудовій книжці.

Фото без описуТакож представники Фонду ознайомили громадян із запровадженням новітніх технологій, а саме: функціонуванням Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, зареєструвавшись на якому кожен має можливість самостійно контролювати нарахування своєї заробітної плати та страховий стаж, необхідний для призначення (перерахунку) пенсій, можливість автоматичного призначення пенсії; з СМС-інформуванням, яке включає в себе набір стандартних повідомлень щодо призначення, перерахунку, припинення або поновлення виплати пенсії, а також про накопичений страховий стаж та відповідно сплату страхових внесків роботодавцями; з можливостями електронного пенсійного посвідчення. Також повідомили  про початок всеукраїнської роз’яснювально-інформаційної кампанії EUkraina, яка розкриває практичний зміст євроінтеграції, базові європейські цінності і ті переваги та можливості, що з’являються в житті українців завдяки інтеграції нашої країни до ЄС.

Всі присутні мали змогу поставити запитання, на які отримали кваліфіковані відповіді, а також ознайомитися з тематичними буклетами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора