A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

У РЖИЩЕВІ ВІДБУЛИСЯ УРОЧИСТОСТІ З НАГОДИ ДНЯ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ

Дата: 16.02.2021 10:00
Кількість переглядів: 1273

Фото без описуУ Ржищівській міській територіальній громаді відбулись тематичні заходи на відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32-річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан:

15 лютого 2021 - в парку ім. Т.Г.Шевченка – відбулась церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку воїнам афганцям. На мітинг прийшли воїни-інтернаціоналісти, члени родин загиблих та померлих воїнів-інтернаціоналістів, громада міста, молодь.

В конференц-залі Ржищівського міського будинку культури відбувся урочистий захід: «Ціна чужої війни». На його початку, за християнською традицією настоятель Свято-Преображенського монастиря Архімадрид Тихон, який не із розповідей, а за власним досвідом знає, що таке Афганістан, провів літію, під час якої усі присутні спільно помолилися за своїх побратимів, учасників бойових дій на території інших держав, хто боронив мир та спокій у «гарячих точках» світу.

За підтримки виконавчого комітету, міського голови Крістіни Чорненької та Благодійного фонду Руслана Кузьменка, організовано відбулися відвідини могил загиблих і померлих в мирний час воїнів-інтернаціоналістів та їх рідних, поля Андрія Мулявки, ржищівчанина, що загинув в Афганістані, а також зустріч вояків-побратимів за одним поминальним столом.

Під час урочистого заходу в міському будинку культури голова міської ради Крістіна Чорненька вручила подяки: Чуприні Миколі Ніконоровичу, капітану, та старшому сержанту Путієнку Миколі Павловичу, які служили в Чехословакії; молодшому сержанту Білеці Олегу Васильовичу та ст.солдату Донченку Сергію Петровичу, бійцям, що служили в Афганістані, та висловила щирі побажання на довгі літа воїнам – інтернаціоналістам.

До слова були запрошені: голова Ржищівської міської громадської організації ветеранів Афганістану та воїнів-інтернаціоналістів, Олександр Максименко та наш земляк воїн-афганець, Володимир Сіроштан.

Після урочистої частини воїнів - інтернаціоналістів привітали художній колектив Стайківського будинку культури Ржищівської міської територіальної громади, художній керівник Анатолій Гаврилець: жіночий ансамбль «ЛІЛЕЯ», співаки - Аліна Чабан, Олег Куценко, а також ведуча заходу та співачка Анна Рижова – директор Комунального закладу «Ржищівська мистецька школа».

Цикл тематичних заходів продовжився проведенням традиційного шахово турніру серед учнівської молоді Ржищівської міської територіальної громади, присвячений загиблим воїнам – інтернаціоналістам Андрію Мулявці, Борису Бондарю та загиблим воїнам АТО Юрію Гладченку та Василю Путаненку які навчалися в ДНЗ «Ржищівський професійний ліцей», де оформлено експозицію з матеріалів, фото та особистих речей воїнів інтернаціоналістів ржищівчан, які зібрав Почесний громадянин міста Ржищів - Василь Романович Тугай, який ротягом багатьох років очолював Ржищівську міську громадську організацію ветеранів Афганістану та воїнів-інтернаціоналістів.

З 12 по15 лютого в закладах культури Ржищівської міської територіальної громади до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав відбувся цикл тематичних інформаційно-просвітницьких заходів.

Детальну інформацію висвітлено на сторінках закладів культури відділу культури і туризму виконавчого комітету Ржищівської міської ради на платформі Facebook:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100011419136267

За інформацією відділу культури і туризму



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора