A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

23 березня голова Ржищівської громади Крістіна Чорненька відвідала села Малий Букрин, Грушів, Пії, Балико-Щучинка Ржищівської ОТГ з робочим візитом.

Дата: 25.03.2021 16:23
Кількість переглядів: 1406

Фото без описуУ Малому Букрині на зустріч з головою громади зібралося найбільше людей. Крістіна Іванівна розповіла про виконану роботу стосовно тих питань, які люди озвучили на минулій зустрічі. Насамперед говорили про встановлення вежі мобільного зв‘язку – наразі компанія розробляє детальний план, адже раніше на сесії Ржищівської міської ради вони отримали дозвіл. Після розробки плану будуть проведені громадські слухання, на яких люди мають прийти до спільної думки – де встановлювати вежу. Староста Тетяна Пятенко зазначила, що представники компанії мобільного провайдера вже приїжджали в село і оглядали ділянки, які є можливість виділити для встановлення цієї вежі.

Крім цього, Крістіна Іванівна розповіла про переговори з перевізником, який раніше не повною мірою виконував свої зобов’язання. Після зустрічі з приватним підприємцем було досягнуто порозуміння: маршрутка приїжджатиме згідно з графіком. Також ведуться переговори з перевізником маршруту Ходорів- Київ, що маршрутка заїжджала і в Малий Букрин.

Запитували люди про оренду землі й цікавилися питанням здачі в оренду паїв, обговорювали питання щодо підвезення школярів.

У Грушеві жителі села зверталися з питаннями зсувів, адже є небезпечні місця, де може відбутися обвал землі, обговорювали питання пошуку медиків, а також зверталися до голови громади з особистими питаннями.

Крістіна Чорненька і староста сіл Грушів, Ходорів, Дударі, Ведмедівка Тетяна Нероба обговорювали питання магазину у Ходорові, роботу дитячого садочка (НВК) у Грушеві, роботу торгових точок у селах.

У Піях люди говорили про стан доріг і просили їх підсипати, запитували про можливість відновлення вуличного освітлення на кількох вулицях. Головним питанням, звісно ж, було будівництво школи. Крістіна Іванівна розповіла, що проєкт подано на розгляд Київської обласної ради, засідання якої у зв’язку з локдауном перенесено на 12 квітня. Тільки після голосування обласної ради буде відновлено фінансування і продовжаться роботи.

У Піях детально зупинилися на питання екології. Директор Піївської ЗОШ І – ІІІ ступенів Юлія Ковтун зазначила, що необхідно всім разом збиратися на суботники і прибирати на вулицях села. Підняли й проблему благоустрою кладовищ, де після поминальних днів лишаються гори сміття зі штучних квітів. Звернулися жителі села з проблемою обрізки дерев, які ростуть біля електродротів і в негоду можуть спричинити розрив лінії електропередач, залишивши жителів без світла. Крістіна Іванівна зазначила, що «Служба благоустрою» займається розв'язанням таких проблем, а тому треба звернення від жителів.

У Піях люди скаржилися на господарів, які недбало ставляться до своїх тварин - собаки вільно бігають по вулицях і нападають на людей. Важливо, що це не бездомні тварини. Нагадаємо, що за неналежне поводження з домашніми тваринами передбачено накладання штрафу. Тримання собак і котів у місцях, де це заборонено або приведення в громадські місця, або вигулювання собак без повідків і намордників чи в невідведених для цього місцях - тягне за собою накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і накладення штрафу на посадових осіб - від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, що спричинили заподіяння шкоди здоров'ю людей або їх майну, а так само повторне протягом року вчинення порушення тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин і на посадових осіб - від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Тому будьте дбайливими господарями та не відпускайте своїх собак на вільний вигул.

У Балико-Щучинці на зустріч із головою громади Крістіною Чорненькою прийшли жителі екопоселення, які звернулися з питаннями оформлення землі. Крім цього Крістіна Іванівна і староста сіл Балико-Щучинка та Уляники Галина Гриб обговорили питання робіт з благоустрою на весняно-літній період та організацію суботників у рамках двомісячника з благоустрою та роботу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора