A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

9 РОКІВ ХРАМУ У МАЛОМУ БУКРИНІ

Дата: 29.03.2021 20:23
Кількість переглядів: 383

Фото без опису22 березня у храмі Малого Букрина відбулося богослужіння до Дня пам’яті сорока Севастійських мучеників.

Саме цей день знаковий для вірян, що проживають у селі, адже капличку зведено саме 22 березня Митрополит Августін дав благословіння на будівництво каплиці у Малому Букрині. Це свято 40-ка мучеників Сівастійських, так назвали і храм.

Сорок Севастійських мучеників — 40 святих молодих воїнів за відмову принести жертву ідолам були кинуті роздягненими у замерзле озеро. Східна церква вшановує їх пам’ять 22 березня. Пам’ять 40 мучеників належить до кола найбільш шанованих свят. У день їх пам’яті полегшується строгість Великого Посту і звершується Літургія передосвячених дарів.

Дев’ять років тому отець Валерій Паришкура, що на той час працював начальником паспортного столу, а зараз – ієрей у селі Росава, разом з дружиною Валентиною, яка народилася і виросла в Малому Букрині, звели капличку. Тому 22 березня вважається у селі ще одним храмовим днем.

Настоятель храму Малого Букрина протоієрей отець Володимир, секретар Августіна Митрополита Білоцерківського і Богуславського протоєрей Михаїл, Благо- чинний протоієрей отець Андрій з Миронівки, отець Роман з Миронівки, ієрей отець Валерій з Росави (що вибудував капличку), протоієрей отець Ніколай з Віль- ханиці, протоієрей отець Євгеній з Потоків, протоієрей отець Степан з Карапишів, диякон з Білої Церкви провели богослужіння біля храму, щоб, дотримуючись карантинних вимог, кожен охочий зміг відвідати службу.

Священнослужителі дуже гарно правили, багатоголосу молитву було чути на все село, від чого душа раділа. Наступного року храму сорока Севастійських мучеників у Малому Букрині виповниться десять років. Сподіваємося, що це дійство збере набагато більше людей і карантинні обмеження не будуть заважати жителям Малого Букрина відзначити такий важливий для них день.

Інфо: газета «Ржищівський вінок»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора