A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ГОЛОВА РЖИЩІВСЬКОЇ ГРОМАДИ КРІСТІНА ЧОРНЕНЬКА ВІДВІДАЛА ПАНІКАРЧУ, КУЗЬМИНЦІ, ВЕЛИКІ ПРІЦЬКИ, ЯБЛУНІВКУ, ПІВЦІ Й ОНАЦЬКИ З РОБОЧИМ ВІЗИТОМ

Дата: 01.04.2021 08:46
Кількість переглядів: 1299

Фото без описуКрістіна Чорненька і начальник УСЗН Ржищівської міської ради Наталія Плоска відвідали села Панікарча, Кузьминці, Великі Пріцьки, Яблунівка, Півці й Онацьки з робочим візитом.

У Панікарчі Крістіна Чорненька й староста Лідія Мельник обговорили проблему роботи трансформатора, який не дає достатньої напруги. Крістіна Іванівна зазначила, що від міськвиконкому вже направлені звернення у районний підрозділ ПАТ «Київобленерго» для розв’язання цієї проблеми. На зустрічі також обговорювали впровадження програми Соціальна громада, завдяки якій жителі сіл зможуть отримувати адміністративні послуги на місцях. Голова громади розповіла про наповнення бюджету – за результатами аудиту перших двох місяців спільного бюджету Кузьминці на п’ятому місці серед населених пунктів громади за надходженнями. Крістіна Іванівна зазначила, що для більш точної картини необхідно проаналізувати хоча б перше півріччя. На попередньому прийомі жителі Кузьминець і Панікарчі зверталися з проханням організувати у селі фельдшерський пункт. Крістіна Іванівна зазначила, якщо знайдеться медпрацівник, який виявить бажання працювати, то це цілком можна зробити. Вона додала, що наразі фельдшерсько-акушерські пункти та амбулаторії громади фінансуються з бюджету громади.

До начальника УСЗН Наталії Плоскої люди зверталися стосовно нарахування субсидії.

Староста Лідія Мельник розповіла про роботу дитячого садочка і підготовку до наступного опалювального сезону. Крістіна Іванівна наголосила, що треба завчасно провести аудит обладнання і визначитися як покращити умови у садочку, щоб діткам було тепло.

Жителі села зверталися з проблемою вивезення сміття. Зараз не дуже багато охочих укладати договори і сплачувати за вивезення сміття. Як результат – узбіччя доріг, зупинки транспорту та лісопосадки усипані сміттям.

Згідно з законом кожне домоволодіння повинно укладати договори з комунальною службою, яка забезпечуватиме вивезення сміття. Але не всі, на жаль, підходять до цього питання свідомо.

У Великих Пріцьках жителі звернулися з проханням покращити стан доріг – після зими сільські ґрунтовки розбиті. Староста Олександр Микитянський розповів, що раз на кілька років для найбільш проблемних доріг замовляли грейдер, який їх вирівнював і утрамбовував. Жителі цікавилися графіком роботи Ржищівського центру ПМСД, а зокрема стаціонару та кабінету УЗД.

Голова громади Крістіна Чорненька ознайомилася з експозицією Великопріцьківського сільського історико-краєзнавчого музею, де зберігач фондів Надія Вегера – Предченко розповіла легенду села, про місцевих видатних особистостей, художників та письменників. Обговорили перспективи розвитку музею. Надія Миколаївна зазначила, що має бажання створити літературну студію у Ржищеві, де б усі творчі особистості змогли збиратися разом, ділитися своїми творами та проводити літературні вечори. Крістіна Іванівна підтримала таку ідею, зазначивши, що у Ржищівській громаді багато письменників і поетів, але літературної студії немає.

У Яблунівці Крістіна Іванівна й староста Любов Нековаль поспілкувалися з робітниками, які працюють над підключенням дитсадочка до води. Наразі роботи на фінішній прямій – сьогодні обладнання під'єднано до електромережі й сьогодні ж обіцяли вже протестувати мережу. Крістіна Іванівна й Любов Іванівна обговорили роботу дитячого садочку – наразі кількість діток, які відвідують заклад 18. Навіть з Ржищева їздять дітки. Крім цього, говорили про роботи з благоустрою села, кладовищ, організацію місце вивезення сміття, надання медичних послуг у селі та роботу фельдшера, надання соціальних послуг, роботу з програмою «Соціальна громада».

У Півцях голова громади Крістіна Чорненька й староста Ігор Авраменко обговорили питання благоустрою й роботи фельдшерсько-акушерського пункту. Крістіна Іванівна оглянула дороги та території кладовищ у Півцях та Онацьках. Ігор Павлович наголосив на проблемних питаннях стосовно благоустрою пам’ятних знаків, які потребують ремонту.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора