A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Для чого потрібні планові роботи та як дізнатися про відключення світла: пояснює ДТЕК Київські регіональні електромережі

Дата: 12.04.2021 08:52
Кількість переглядів: 512

Фото без описуДТЕК Київські регіональні електромережі систематично здійснює капітальний та поточний ремонт електромереж та енергообладнання, проводить чистку трас ліній електропередачі. Навіщо проводять планові роботи, чому під час їх виконання вимикають світло та як про це дізнатися заздалегідь, – пояснюють в компанії.

Мережі – одна із найважливіших складових інфраструктури. Протяжність мереж у Київській області становить понад 47 тис. км. Це майже така ж протяжність, як мереж автомобільних доріг державного значення – 52 тис. км. Енергетичні об’єкти потребують постійної діагностики та модернізації. Для цього спеціалісти компанії системно проводять планові роботи. Це дозволяє попередити можливі несправності та забезпечити безперебійну подачу напруги в оселі клієнтів.

Щоб не траплялося аварій на обладнанні, спеціалісти ДТЕК Київські регіональні електромережі виявляють потенційно проблемні ділянки та включають їх в план заміни, ремонту та технічного обслуговування.

«ДТЕК діє в інтересах України – оновлює мережі та енергетичну інфраструктуру регіону, для того, щоб в будинку кожного клієнта було світло і комфорт. На ремонт і розвиток енергоінфраструктури у цьому році ДТЕК Київські регіональні електромережі спрямує понад 700 млн грн. Це дозволить виконати ремонт 3826 кілометрів ліній електропередачі, 1485 трансформаторних пунктів 10/0,4 кВ та 204 підстанцій 35-110 кВ. Завдяки цим роботам зменшиться кількість аварій, а отже у клієнтів рідше непередбачувано зникатиме світло», – зазначив генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда.

Для безпечної роботи енергетиків, електропостачання на час ремонтів відключають. Це і називається «планове відключення світла». Компанія робить це задля безпеки співробітників, які працюють з високою напругою. Охорона праці, життя і здоров'я співробітників – головний пріоритет ДТЕК Київські регіональні електромережі.

Аби перерви в електропостачанні не стали несподіванкою, такі роботи ДТЕК Київські регіональні електромережі вносить у план відключень та обов’язково розміщує інформацію на сайті компанії. Дізнатися про планове відключення світла та перевірити свою адресу в переліку об’єктів, де заплановано проведення ремонтів, можна у розділі «Планові відключення». Якщо адреси клієнта немає у списку, то могло статися аварійне відключення.

Крім того, дізнатися про планові знеструмлення та повідомити про аварію також можна у зручний спосіб: через мобільний додаток «Мережі онлайн» (додаток доступний в AppStore та Google Play Market), чат-бот в Viber і Telegram або приватні повідомлення на сторінці ДТЕК Київські регіональні електромережі у Facebook.

У графіку вказується максимальний період відключення, необхідний для проведення ремонту. Але бригади намагаються якомога скоріше виконати роботи та мінімізувати дискомфорт для клієнтів.

Короткий відео-огляд про те, навіщо спеціалісти компанії проводять планові відключення можна подивитися на сторінці у Facebook.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора