A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Про отримання пенсії через банківські установи

Дата: 23.04.2021 11:31
Кількість переглядів: 347

Фото без описуВідповідно до постанови КМУ № 277 від 29.03.2021р. „Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України” з  1 вересня 2021 року майже всі пенсіонери отримуватимуть пенсію через установи банків.

Переваги одержання пенсії через банки очевидні. По-перше, це насправді не тільки просто та зручно, а й вигідно всім учасникам фінансового процесу – і Пенсійному фонду, і банкам, і пенсіонерам. За рахунок безоплатного надання банківських послуг відбувається відчутне заощадження коштів Фонду, які спрямовуються на виплату пенсій та є ресурсом для подальшого збільшення їх розміру.

По-друге, часто банки пропонують пенсіонерам послуги, які допомагають заощаджувати або заробляти додаткові  відсотки. Йдеться і про можливість розрахунку пенсійною карткою у торговельних і аптечних мережах, за якими надаються знижки, і сплата комунальних платежів без комісій, і різного роду акції тощо. Крім того, це і можливість дізнаватися про зарахування пенсії по СМС.

Виплата пенсії здійснюється тільки надійними банками. Тому ймовірність виникнення проблем у пенсіонерів з банком мінімальна.

Для пенсіонерів основним завданням залишається правильно обрати банк, в якому його будуть влаштовувати умови обслуговування, та відкрити в ньому поточний рахунок.

Для відкриття банківського рахунку необхідно звернутися до відділення банку та надати паспорт, ідентифікаційний код, пенсійне посвідчення. Потім звернутися до Пенсійного фонду для зміни способу виплати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора