A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ЗВЕРНЕННЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ КРІСТІНИ ЧОРНЕНЬКОЇ З НАГОДИ 35-х РОКОВИН ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ

Дата: 26.04.2021 15:15
Кількість переглядів: 357

Фото без опису26 квітня 1986 року — ця дата стала скорботним нагадуванням всім у світі про найбільшу в історії людства техногенну катастрофу – аварію на Чорнобильській АЕС, відгомін якої, на жаль, лунає і до сьогодні.

Лише завдяки мужності та самовідданості робітників, вчених, військових і добровольців, які ризикували своїми життями і здоров'ям, які виконали тоді, в 1986 році, безпрецедентні за своїми масштабами та складністю роботи щодо термінового усунення наслідків цієї трагедії, вдалося уникнути більш жахливих наслідків. Ліквідація наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – інтернаціональний подвиг, символ мужності і єднання людей перед лихом, адже тоді на заклик про допомогу відгукнулися люди різних національностей.

Сьогодні ми низько вклоняємось усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС нашої громади, які 35 років тому, не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії, обмежити біду, тим, хто зупинив розбурхану стихію некерованої ядерної реакції і зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи. Цього дня ми також схиляємо голови перед світлою пам’яттю героїв, які ціною власного життя врятували світ від загрози радіації. Самопожертва та хоробрість, яку продемонстрували тоді люди різних професій, ніколи не будуть забуті й назавжди залишаться на сторінках історії.

Пам’ятаймо це заради майбутнього прийдешніх поколінь.

Щиро бажаю всім ліквідаторам, Вашим рідним і близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. Хай завжди поруч з Вами буде людська подяка за Ваші добрі справи!

З глибокою вдячністю та повагою -

Міський голова Крістіна ЧОРНЕНЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора