A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Безсмертна велич Перемоги 2021

Дата: 11.05.2021 10:49
Кількість переглядів: 500

Фото без опису9 травня об 11:00 в м.Ржищів у парку ім. Т.Шевченка відбувся меморіально - урочистий захід «Безсмертна велич Перемоги».Ведуча заходу Олена ПАСЕКА, начальник ВКТ представила присутніх членів та гостей урочистого зібрання та запросила до вітального слова: 

  • Крістіну ЧОРНЕНЬКУ - голову Ржищівської міської ради;
  • Руслана КУЗЬМЕНКА  -   депутата Київської обласної ради;
  • Олександра ГОМОНА - голову Обухівської районної державної адміністрації;
  • Антона КАРМАНОВА - голову Обухівської районної ради.  

Присутні, схиливши  голови перед світлою пам’яттю, вшанували хвилиною мовчання тих, хто віддав своє життя за спасіння рідного краю, увійшовши в безсмертя.  Прозвучали тематичні пісні у виконанні: Мар’яни Черданцевої, Олени та Володимира Пасек.
Після закриття урочистого мітингу, в ім’я світлої пам’яті загиблих воїнів в роки Другої світової війни 1939-1945 років всі присутні поклали  квіти до Братської могили загиблим воїнам.

Об 11:30 - в територіальному центрі міста за підтримки фонду Руслана КУЗЬМЕНКА відбувся поминальний обід, куди  запрошено дітей Другої світової війни, членів Ржищівської ради ветеранів та людей поважного віку, зважаючи  на  необхідність  постійного  піклування  про них.  
О 12:00 делегація на чолі з Головою Ржищівської міської ради Крістіною ЧОРНЕНЬКОЮ  в складі депутата Київської обласної ради - Руслана КУЗЬМЕНКА,  голови Обухівської районної державної адміністрації - Олександра ГОМОНА, голови Обухівської районної ради - Антона КАРМАНОВА, а також депутатів Ржищівської міської ради, старости сіл Уляники та Балико -Щучинка – Галини ГРИБ та начальника відділу культури поклали квіти до  підніжжя пам’ятника загиблим воїнам та жертвам нацизму  на Меморіальному комплексі  «Букринський плацдарм» в селі Балико-Щучинка. 

На урочистостях був присутній протоієрей  Уляницької Свято - Михайлівської церкви отець Віталій, він провів  поминальну панахиду за убієнними воїнами  під час Другої  світової   війни. 

Директор музею Меморіального комплексу  «Букринський плацдарм» Наталія МИНЕНКО провела урочисту екскурсію для делегації, розповівши історію про Букринський плацдарм. Під час екскурсії присутні голови та депутати обговорили проблемні питання що до ремонту, реставрації та подальшого утримання меморіального комплексу. 

З 08:00 до 15:00, згідно графіку, в селах Ржищівської громади працівники відділу культури організували  урочистості, на яких були присутні:  Крістіна ЧОРНЕНЬКА - голова Ржищівської міської ради, Руслан КУЗЬМЕНКО  -   депутат Київської обласної ради, Юрій ТЕРЕЩЕНКО - перший заступник  ржищівського міського голови, депутати Ржищівської міської ради: Оксана ПАПІЖЕНКО, Володимир ДІДИЧЕНКО, Світлана КОЛОСОВСЬКА, Іван РІЗНИЧЕНКО, Юрій МАЙСТРЕНКО, Михайло ПОДГОРНИЙ, старости сіл громади, та директори фермерських господарств. В складі делегацій також були- Наталія ПЛОСКА – начальник УСЗН, Людмила СТЕПАНОВА – директор Ржищівського територіального центру, Олена ПАСЕКА  - начальник ВКТ, Ярослава БУТЕНКО – головний редактор газети «Ржищівський вінок».

Також голова міста та депутат Київської обласної ради поклали  квіти  до пам’ятника  жертвам  нацистських репресій в урочищі  Крутий вивіз в м.Ржищів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора