A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

НАЦІОНАЛЬНИЙ МУЗЕЙ-МЕМОРІАЛЬНИЙ КОМПЛЕКС «БУКРИНСЬКИЙ ПЛАЦДАРМ»

Дата: 13.05.2021 13:38
Кількість переглядів: 1127

Фото без описуЯк повідомлялося раніше, під час святкування Дня Перемоги 9 травня у Ржищеві були почесні гості: голова Обухівської районної ради Антон Карманов та голова Обухівської РДА Олександр Гомон. Крім святкових заходів, в яких взяли участь наші гості, відбулось декілька робочих переговорів, щодо нагальних питань Обухівського району та Ржищівської ОТГ.

Зокрема, за участі депутата обласної ради Руслана Кузьменка, Ржищівського міського голови Крістіни Чорненької, депутата Обухівської районної ради та першого заступника міського голови Юрія Терещенка та інших зацікавлених осіб було обговорено питання передачі Національного музею-меморіальний комплекс «Букринський плацдарм» з балансу Обухівської районної ради на баланс Київської обласної ради.

На сьогодні, меморіал від Кагарлицької райради перейшов у відання Обухівської районної ради. Обухівська райрада не може утримувати цей комплекс в зв’язку з певними законодавчими заборонами та невідповідністю повноважень. Фактично, райрада мала б передати даний об’єкт на баланс Ржищівської міської ради. Але нашій громаді було б надзвичайно складно утримувати такий об’єкт,фінансування якого в рік обходиться в суму біля 2 млн. гривень.

 

За ініціативи депутата Київської обласної ради Руслана Кузьменка, було запропоновано передати даний комплекс на баланс Київської обласної ради, з метою його якісного утримання та підвищення статусу даного об’єкту і його важливості для всієї Київщини та України.

Фото без опису

Ініціатива була виявлена ще два роки тому але, нажаль, керівництво Кагарлицького району відмовилось передати цей об’єкт ні до Ржищівської ради, ні до Київської облради.

З припиненням повноважень Кагарлицького району, питання загострилось. Але є чітке і конструктивне рішення, до якого прагнуть всі зацікавлені сторони. Такий об’єкт має бути на балансі області. І облрада, і райрада, і міська рада не заперечують проти такого. Залишилось виконати кілька практичних етапів щодо передачі об’єкту.

Перше рішення Обухівська райрада вже прийняла, звернулись з пропозицією до облради про передачу меморіалу на їх баланс. Область погодилась та направила перелік необхідних документів, які мають бути підготовлені для передачі об’єкту.

Наступна сесія райради має прийняти ще одне рішення, вже про надання згоди на передачу Національного музею-меморіальний комплекс «Букринський плацдарм» на баланс Київської обласної ради (засідання сесії заплановано на 20 травня). Далі, безпосередньо, прийом-передача об’єкта і т.п.

Після того як облрада вступить у володіння комплексом будуть визначені першочергові заходи щодо робіт, які необхідно виконати на меморіалі. В тому числі, обговорювалось питання влаштування нових східців до пам’ятника, разом з площадками відпочинку, лавками та іншими елементами благоустрою.

Керівники Обухівського району підтвердили готовність виконати всі умови області та клопотати на всіх рівнях, щодо ремонту східців та інших заходів , які мають бути виконані на меморіалі. Руслан Кузьменко повідомив що питання на контролі в облраді. Крім того, він мав можливість провести переговори щодо стану об’єкту та необхідності ремонту із представниками міністерства культури, там також є порозуміння і підтримка.

Нажаль, питання не можна вирішити одномоментно, це не стіл чи комп’ютер, для передачі такого об’єкту треба пройти певні процедури, на це треба час. На спільній зустрічі, всі учасники підтримали дану ініціативу і висловили готовність допомагати у виконанні ремонту та подальшому розвитку Національного музею-меморіальний комплекс «Букринський плацдарм». Такий об’єкт має бути гордістю Київщини та України і має бути в належному стані - і так буде. Спільними зусиллями ми обов’язково досягнемо мети.

Перший заступник Ржищівського міського голови

Юрій ТЕРЕЩЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора