A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

З 1 вересня пенсії отримуватимуть лише через банки, та є винятки

Дата: 14.05.2021 09:03
Кількість переглядів: 422

Фото без описуЗ 1 вересня 2021 року пенсії та грошова допомога нараховуватимуться на банківський рахунок за винятком окремих категорій осіб, для доставки пенсій яким проводитимуть конкурси серед надавачів послуг.

Кабмін схвалив постанову, якою запровадив конкурсний відбір надавачів послуг з доставки пенсій та грошової допомоги за місцем проживання одержувачів. На сьогодні їх надає АТ „Укрпошта" на монопольних умовах.

Тарифи на доставку визначатимуться у договорах, укладених за результатами конкурсу. Обмеження – тарифи мають бути не вище за встановлених урядом. Перший конкурс Пенсійний фонд проведе до 1 вересня 2021 року, до конкурсу пенсії продовжить доставляти "Укрпошта".

Можливість адресної доставки пенсій та соцвиплат залишать лише для 4 категорій осіб:

-        людей з інвалідністю І групи,

-        осіб, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду,

-        осіб, які досягли 80-річного віку,

-        одержувачів державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та допомоги на догляд.

Ці категорії осіб можуть обрати між адресною доставкою компанією, відібраною на конкурсі, та банківським рахунком. Усі інші особи з 1 вересня отримуватимуть виплати лише через поточні рахунки уповноважених банків.

Обрати уповноважений банк можна до 1 вересня 2021 року. У разі, якщо до цієї дати отримувач виплат не матиме рахунку, його відкриють за зверненням органів Пенсійного фонду України або органів соціального захисту. Змінити уповноважений банк можна у будь-який момент.

 

Пенсії працюючим пенсіонерам.

Фото без описуВідповідно до абзацу 5 частини четвертої статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” передбачено щорічний перерахунок пенсії з 01 квітня особам, які після призначення (попереднього перерахунку) пенсії продовжували працювати та набули необхідний страховий стаж.

З 1 січня 2021 року набрали чинності зміни до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та Податкового кодексу України, якими передбачено подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб щокварталу (замість щомісяця), строки подання такої звітності встановлено Податковим кодексом України — протягом 40 календарних днів, які настають за останнім календарним днем звітного кварталу.

Враховуючи те, що звітність по сплаті єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування надається у 2021 році щокварталу, дані до реєстру застрахованих осіб про страховий стаж за січень-лютий 2021 року надійдуть у складі єдиної звітності зі сплати податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску, яку страхувальники зобов’язані подати до 10 травня.

Перерахунок пенсії працюючим пенсіонерам, передбачений законодавством, буде проведено в червні цього року з 1 квітня 2021 року.

Перерахунок пенсії буде проведено автоматично без додаткового звернення особи до органів Пенсійного фонду України.

 

фото1

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора