Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

У СТАЙКІВСЬКІЙ ШКОЛІ ПЛАНУЄТЬСЯ КАПІТАЛЬНИЙ РЕМОНТ ХАРЧОБЛОКУ ТА ЇДАЛЬНІ

Дата: 17.05.2021 14:19
Кількість переглядів: 1003

Голова громади Крістіна Чорненька і начальник відділу освіти Надія Горбенко звернулися до депутата Київської обласної ради Руслана Кузьменка, щоб покращити умови харчування для учнів цієї школи. Руслан Олександрович зазначив, що зробить усе від нього залежне, щоб школа отримала і ремонт, і якісне обладнання. Адже дітки мають їсти корисну їжу, щоб зростати здоровими.

Насамперед обласний депутат залучив проєктанта, який визначив необхідні роботи та прорахує їх вартість. Сьогодні проєктант визначив необхідні роботи і виготовить проєктно-кошторисну документацію. Ремонт необхідно зробити, щоб заклад зміг отримати сучасне обладнання для харчоблока. А саме: пароконвектомат (він заміняє габаритні пароконвекційні печі – його називають незамінним помічником для професійних кухарів), посудомийна машина, теплове кухонне обладнання для приготування гарячих страв (жарова шафа, електросковорода, котел харчовий), холодильне обладнання для зберігання продуктів (марміти: охолоджувальний, для перших справ, для других страв, морозильна камера, шафа холодильна), комплекти столів з нержавіючої сталі, а також незамінне в роботі технологічне кухонне обладнання: картоплечистка, тістомісильна машина, електрична м’ясорубка, овочерізка, протирочно-різальна машина та інше.

Проєктант зазначив, що в харчоблоці Стайківської школи необхідно виконати монтаж плитки на стінах і підлозі, сучасну підвісну стелю, капітальний ремонт овочевого та м'ясного цехів, роздягальні, санвузла та душової. Для безперебійної роботи обладнання необхідна повна заміна електропроводки, реставрація каналізації. Безпосередньо у їдальні планується виконати тинькування та фарбування стін, встелення плитки на підлогу та монтаж підвісної стелі. А також необхідно виконати роботи з відновлення системи вентиляції й встановити прилад для знезараження повітря – рекуператор.

Торік таке обладнання було встановлено у Ржищівському ОЗО «Гімназія «Гармонія», а зараз тривають ремонтні роботи у Ржищівському ОЗО «Ліцей «Лідер», де також буде встановлено сучасне технологічне обладнання для якісного приготування страв для школярів. У гімназії, де вже шкільні кухарі працюють на новому обладнанні, значно покращилася якість харчування дітей – кухарі мають можливість урізноманітнювати меню, готуючи дітям багато різних смаколиків, випічки та іншого.

Сподіваємося, що невдовзі й учні Стайківської школи будуть в оновленій їдальні смакувати корисні страви, приготовані на якісному обладнанні!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора