A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Рівні можливості для жінок Київщини: проєкт КРИЛА навчатиме жінок  заробляти і розвиватися

Дата: 26.05.2021 09:28
Кількість переглядів: 485

Фото без описуНа Київщині розпочав роботу проєкт КРИЛА (Жінки залучені: шлях до зростання та економічної безпеки), який втілює організація Пакт за підтримки Уряду Канади. У рамках проєкту 700 жінок, переважно з сільських місцевостей області, пройдуть навчання, зможуть визначитися зі своїми професійними цілями і пріоритетами та підготуються до успішного працевлаштування або започаткування власної справи, отримають менторську підтримку та доступ до фінансування.

Протягом чотирьох років проєкт працюватиме у п’яти територіальних громадах: Обухівській, Баришівській, Ржищівській, Узинській та Васильківській.

«Мета проєкту – покращити економічне благополуччя сільських жінок,  жінок з інвалідністю, постраждалих від домашнього насильства, ветеранок, дружин ветеранів, внутрішньо переміщених осіб та інших. Ми очікуємо, що навчання та підтримка у рамках проєкту допоможе жінкам та їхнім громадам. Адже завдяки залученню жінок до роботи, а також розвитку їхніх власних бізнес-ініціатив зростатиме загальний добробут громади», - розповідає Олеся Гальчинська, менеджерка проєкту КРИЛА.

«Перед початком активної фази проєкту КРИЛА на Київщині ми провели фокус-групи із жінками та чоловіками з громад, які залучені до проєкту. Через карантин жінки більше, ніж чоловіки, постраждали від скорочень робочих місць та заробітної плати. Жінки часто відзначали, що самостійно їм дуже важко знайти роботу. Це ті перешкоди, які найбільше впливають на економічну спроможність жінок на Київщині, і ми сподіваємося допомогти їм подолати ці труднощі завдяки участі у проєкті», - зазначає Юлія Царевська, координаторка проєкту у Київській області.

Проєкт пропонує пакет послуг для жінок, який включає три компоненти: програму «Майстерня можливостей» для мотивації, підтримки у вирішенні особистих проблем і визначенні власних пріоритетів; навчання навичкам працевлаштування для тих, хто після закінчення Майстерні обрав шлях працевлаштування; та навчання бізнес навичкам для тих жінок, які оберуть шлях розвитку підприємництва. Жінки, які обрали шлях розвитку власної справи, матимуть можливість на конкурсній основі отримати стартовий капітал для започаткування бізнесу.

У травні вже розпочалася перша «Майстерня можливостей». Мешканки Київщини ще зможуть подати заявки на участь: наступний набір стартує у вересні-2021.

Проєкт КРИЛА (Жінки залучені: шлях до зростання та економічної безпеки), реалізується у Київській, Харківській, Львівській та Полтавській областях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора