A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ПОВІДОМЛЕННЯ про початок процедури розгляду та врахування пропозицій громадськості до містобудівної документації «Детальне план території для будівництва об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування по вул. Крутий Вивіз в 

Дата: 02.06.2021 14:39
Кількість переглядів: 550

Фото без опису1.З метою врахування громадських інтересів  відповідно до вимог Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» проводиться  оприлюднення  під час розробки містобудівної документації «Детальне план території для будівництва об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування по вул. Крутий Вивіз в  м. Ржищів Київської області»

2.Детальний план території розробляється для зміни функціонального призначення та параметрів забудови приватної земельної ділянки в м. Ржищеві, по вул. Крутий Вивіз  з метою будівництва об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування   в м. Ржищеві, Київської області.

 

3.Замовник містобудівної документації – виконавчий комітет Ржищівської міської ради Київської області

 Розробник містобудівної документаціїТовариство з обмеженою відповідальністю «Центр архітектурного проектування та ландшафтного дизайну», головний архітектор Перегон Ольга Сергіївна

Підстава для розроблення – Рішення Ржищівської міської ради «Про надання дозволу на розроблення містобудівної документації «Детальний план території для будівництва об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування по вул. Крутий Вивіз в м. Ржищів Київської області» № 447-07-08 від 16.04.2021р.;

Відповідальні за організацію розгляду пропозицій – перший заступник міського голови– Терещенко Юрій Григорович, начальник відділу містобудування, архітектури та земельних відносин – Корденко Ірина Валеріївна.

Детальний план території– містобудівна документація, що визначає планувальну організацію та розвиток території.

Детальний план території розроблено з метою уточнення планувальної структури і функціонального призначення території, просторової композиції, параметрів забудови та ландшафтної організації, визначення параметрів і формування принципів планувальної організації забудови, встановлення ліній регулювання забудови, визначення всіх планувальних обмежень використання території згідно з державними будівельними та санітарно-гігієнічними нормами.

 

4.Містобудівна оцінка території

Земельна ділянка загальною площею 5,8272 га знаходиться у північній частині міста Ржищів, на березі річки Дніпро.

Транспортні зв’язки з районним центром містом Обухів та центром міста Ржищів здійснюються по автодорозі регіонального значення Р-19 Київ-Ржищів. Під’їзд до ділянки здійснюється з південної сторони з ґрунтової  дороги, що має виїзд до автодороги регіонального значення.

Земельна ділянка має неправильну багатокутну форму, видовжену з північного заходу на південний схід - близько 394 метри, а із північного сходу на південний захід  - 180 метрів. Рельєф ділянки складний, з великими перепадами висот і ухилом на північний схід, абсолютні відмітки поверхні коливаються в межах 152 – 108м. Перепад висот –44м.

На теперішній час частина території, що проектується, знаходиться у приватній власності - 3 кадастрові ділянки: перша площею 0,45га з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства, друга площею 0,15га з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, третя площею 0,4га з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. Загальна площа приватної території складає 1,0 га. На  цих ділянках планується  будівництво об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування.   Інші території є комунальною власністю міста. Відповідно Генерального плану міста Ржищів, територія, що проектується передбачена для використання для рекреаційних цілей. 

Земельна ділянка межує на північному сході з річкою Дніпро, з усіх інших сторін – з озелененими територіями, вільними від забудови.

На теперішній час на території, що проектується присутні залишки фундаментів будівель (руїни), територія заліснена.

Частина території у південній частині знаходиться у санітарно-захисній зоні сміттєзвалища (відповідно до розробленого Генерального плану міста Ржищів). Вздовж річки Дніпро територія ділянки, що проектується, знаходиться у прибережній захисній смузі.

Територія проектування перебуває за межами території об’єктів культурної спадщини та їх охоронних зон.

Територія проектування перебуває за межами території об’єктів природно-заповідного фонду та їх охоронних зон.

На дану земельну ділянку розповсюджуються такі існуючі планувальні обмеження:

  • санітарна захисна зона сміттєзвалища – 300м;
  • прибережна смуга річки Дніпро – 100м.

Проект містобудівної документації складається з текстових та графічних матеріалів.

Затвердження проектів містобудівної документації є основою для визначення вихідних даних для:

  • Уточнення містобудівних умов та обмежень;
  • Проведення містобудівних розрахунків у разі намірів щодо забудови або зміни допустимого  виду використання принципів архітектурної композиції забудови;
  • Формування принципів архітектурної композиції забудови;
  • Визначення доцільності, обсягів, послідовності забудови;

 

5. Ознайомитись з проектом містобудівної документації можна на офіційному сайті Ржищівської міської ради. Крім того з містобудівною документацією можливо ознайомитися на першому поверсі приміщення міської ради в кабінеті № 6 – відділу містобудування, архітектури  та земельних відносин, тел. 2-11-77, з 02 червня 2021 р. по 02 липня 2021р., з 8-30 год. до  17-00 год. (понеділок-четвер), з 8-30 год до 16-00 год (п’ятниця) за адресою м. Ржищів, вул. Соборна № 22  .

 

6. Пропозиції надаються до виконавчого комітету  Ржищівської міської  ради  у письмовій формі до 02 липня 2021 р. включно за адресою м. Ржищів, вул. Соборна № 22 .

 

7.Пропозиції до проекту  містобудівної документації мають право подавати:

  • Повнолітні дієздатні фізичні особи, які проживають на території, щодо якої розроблено проект містобудівної документації на місцевому рівні;
  • Юридичні особи, об’єкти нерухомого майна яких розташовані на території, щодо якої розроблено відповідний проект містобудівної документації на місцевому рівні;
  • Власники та користувачі земельних ділянок, розташованих на території, щодо якої розроблено відповідний проект містобудівної документації на місцевому рівні;
  • Представники органів самоорганізації населення, діяльність яких поширюється на відповідну територію;
  • Народні депутати України, депутати Ржищівської міської ради;

 

Пропозиції подані особами не визначеними пунктом 7 цього повідомлення, або подані після встановленої дати  02 липня 2021 р. залишаються без розгляду. Пропозиції повинні містити чіткі обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил.

 

8. Оприлюднення результатів розгляду пропозицій  громадськості до проекту містобудівної документації відбувається шляхом   проведення  громадського обговорення в приміщенні Ржищівської  міської  ради  5 липня 2021 р. о 14-00 год. та на офіційному сайті Ржищівської міської ради.

 

9.Графічна частина до цього повідомлення містить зображення: «Схема розташування території», «Проектний план ділянки» .

 

 

 

Начальник відділу містобудування, архітектури

та земельних відносин                                                                                      І.В. Корденко

 

 

 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора