A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

СТИХІЙНА ТОРГІВЛЯ ЗАБОРОНЕНА!

Дата: 25.06.2021 14:55
Кількість переглядів: 355

Фото без описуДля припинення розгортання осередків стихійної торгівлі звертаємося до всіх громадян Кагарлицької ТГ та Ржищівської ОТГ із закликом не купувати продукти харчування в місцях стихійної торгівлі! Законом України «Про благоустрій населених пунктів» стихійна торгівля ЗАБОРОНЕНА! Відповідно до ст. 160 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» визначено відповідальність за торгівлю з рук у невстановлених місцях. Виникненню стихійної торгівлі сприяє не лише соціально-економічне становище в країні, а й те, що громадяни не замислюються над тим, в якій мірі можна нашкодити власному здоров’ю, якщо харчуватися зі стихійних ринків.

 Чим небезпечні продукти зі стихійних ринків:

 1. Якість продуктів ніхто не перевіряє.

2. Харчі продаються прямо з асфальту. Придбавши такий продукт, можна захворіти на інфекційні кишкові захворювання.

3. На стихійних ринках немає торгових місць, що є негігієнічним та виглядає неетично.

4. Продавці на стихійних ринках не отримують жодних дозволів від адміністрації та інших інстанцій. В разі отруєння продуктами потерпілому не буде до кого пред’явити претензію.

Фото без опису

Перед тим як щось купувати на стихійному ринку, потрібно добре подумати, чи варто економити декілька гривень на продукції невідомого походження, а потім в інфекційній лікарні витрачати в кілька разів більше. А занадто ощадливим покупцям варто пам’ятати застереження медиків, що купівля продуктів на землі – великий ризик! Продукти мають продаватися на спеціально обладнаних ринках, на яких встановлене холодильне обладнання і проводиться контроль якості продукції. Такі місця є – це спеціально облаштовані продовольчі ринки, на яких працюють усі відповідні служби, які перевіряють продукцію, починаючи з м’яса та риби, а закінчуючи крупами та фруктами. Це і є гарантією придбання якісної і безпечної продукції для споживача.

 

З повагою начальник Кагарлицького відділу Головного управління Держпрожспоживслужби в Київській області                                                


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора