A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Біля пам'ятника «Дніпровському десанту 1943 року»відбулося відкриття меморіальних дошок

Дата: 03.08.2021 09:30
Кількість переглядів: 1454

 Біля пам'ятника «Дніпровському десанту 1943 року», що на перехресті між доріг Тулинцями і Грушевом, 01 серпня відбулося відкриття меморіальних дошок з іменами загиблих десантників Прокопія Сидорчука, Івана Кіндратьєва, Сурена Петросяна, Василя Маргелова, Олександра Блувштейна.

Перший заступник Ржищівського міського голови, депутат Обухівської районної ради Юрій Терещенко разом з представниками Миронівської та Ржищівської громад вшанували пам’ять загиблих на наших землях десантників та долучилися до урочистого відкриття меморіальної до.

Також відбулася передача рідним та поховання решток загиблого в роки Другої світової війни рядового Гаврила Ковальова, якого нещодавно знайшли пошуковці біля с.Македони.

Рядового Гаврила Ковальова, який народився 1908 р. у Краснодарському краї, знайшли з двома іншими бійцями - Георгієм Нечипоренком, який також уродженець Краснодарського краю, але на два роки молодший. Третій воїн, на жаль, поки що лишається невідомим. Ідентифікували солдат по капсулах, в яких були вказані особисті дані.

«Війна не закінчена, допоки не буде знайдено останнього загиблого солдата. Ми сьогодні мали честь разом з духовенством та присутніми воїнами помолитися за душу знайденого героя, вшанувати усіх полеглих десантників. Наші захисники у всі часи завжди з честю виконували усі бойові завдання, а тому вічна їм слава і наша подяка. Ми бачимо, наскільки важлива ця справа – пошукові роботи, адже донька Гарвила Ковальова виросла без батька і все життя не знала – де він поліг. Все життя для неї це була жива рана. Завдяки пошуковцям сьогодні сім’я може гідно поховати героя», - звернувся до присутніх Юрій Григорович.

Відспівали бійця митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин у співслужінні з священиками Миронівщини.

Дані про рядового Ковальова, його собисті речі передав доньці Зінаїді та онуку Ігорю Квасницькому керівник групи «Пошук» Віталій Настін. Він розповів, що саме завдяки особистим речам та знайденій капсулі з розшифровкою вдалося ідентифікувати останки двох солдат.

Староста Тетяна Нероба зазначила, що вже років з 15 онук загиблого солдата Гаврила Ковальова проживає у с.Грушів.

«Вісімдесят років донька загиблого солдата не знала – де похований її батько, нічого не знала про його долю. Знаю, що вони шукали його в Полтавській області, де обривався слід. А тут за збігом обставин онук купив будинок у Грушеві, а його дідуся знаходять зовсім поруч – біля Македонів. Нарешті сім’я може з гідністю поховати свого батька, дідуся, помолитися за спасіння його душі і прийти на могилу, щоб вшанувати його пам’ять», - розповіла Тетяна Василівна.

Митрополита Августина нагороджено ювілейною медаллю «Ніхто крім нас» за вагомий внесок увічнення пам'яті воїнів повітряно-десантних військ.

Вічна пам'ять і вдячність воїнам, які ціною життя боронили рідну землю в роки Другої світової війни!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора