A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

УРОЧИСТОСТІ У РЖИЩІВСЬКІЙ ГРОМАДІ З НАГОДИ ДНЯ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА ТА 30-ї РІЧНИЦІ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

Дата: 27.08.2021 21:33
Кількість переглядів: 833

Фото без опису23 серпня у кожному селі Ржищівської громади та у місті Ржищеві відбулися урочистості, де офіційно вшанували головний державний символ – Прапор України!

????????Державний прапор у міст Ржищеві біля міської ради підняли наші земляки, учасники бойових дій в зоні АТО.

Напередодні, у Ржищівському Свято-Троїцькому Храмі, а також у с.Гребені відбувся Молебень за Україну та український народ.

Делегація на чолі з першим заступником міського голови, поклали квіти до пам'ятника Героям Небесної Сотні та до пам'ятника Т.Г. Шевченка.

З 24 по 27 серпня у всіх закладах культури Ржищівської громади відбувся цикл заходів з нагоди 30-річчя незалежності України:

????????на Співочому полі м.Ржищів відбувся урочистий святковий концерт «Ти у мене одна» за участі художніх, аматорських, хореографічних колективів та співаків міста Ржищів. На розважально-ігрових локаціях відбувалися молодіжні та дитячі розваги. На святі працювали безкоштовні дитячі батути, які безоплатно надав місту Олександр Невинниця, пастор церкви "Крвчег життя", а також виставка національного одягу місцевої майстрині Мар’яни Куцели, за що висловлюємо їм щиру подяку.

????????З самого ранку до Стайківського БК з'їхались діти, дорослі, цілі сім'ї - всі бажаючі прийняти участь у патріотичному велопробігу. "Об'єднані прапором", на цей захід були запрошені місцеві воїни АТО/ООС. Серед них і Герой України - Олександр КРУКОВСЬКИЙ. Всім учасникам велопробігу були вручені пам'ятні значки.

О 17:00 на маленьких стайківчан чекала квест - гра «Ми діти твої, Україно». Всі діти взяли участь у танцювальному флешмобі. А для зовсіх маленьких працював "КУТОЧОК ТВОРЧОСТІ". Вечірню програму прикрасив святковий концерт «З Україною в серці». В ньому прозвучали патриотичні, ліричні пісні, присвячені нашій рідній Україні у виконанні аматорів Стайківського БК.

????????Працівники культури Півецького, Балико-Щучинського та Уляницького клубів на чолі зі старостами сіл створили вітальні патріотичні відеозаписи, які можливо переглянути на сторінці «Культура Ржищів» у Facebook.

????????У селі Великі Пріцьки культпрацівники на чолі зі старостою села організували патріотичний флешмоб біля клумби квітів, що посадили у вигляді ТРИЗУБА.

На сторінці «Великопріцьківський сільський історико-краєзнавчий музей» у Facebook його завідувач Надія Предченко підготувала цілу низку захопливих патріотичних, історичних та пізнавальних постів.

????????Комунальний заклад «Ржищівська публічна бібліотека» та всі її філії провели цикл заходів (виставки, патріотичні години та зустрічі…), присвячених 30-річчю незалежності України.

????????Учні-вокалісти КЗ «Ржищівська мистецька школа» брали участь у святковому концерті з нагоди Дня Незалежності у м.Ржищеві та Геріатричному пансіонаті для його мешканців.

????????У Ржищівському музеї образотворчого мистецтва ім. Івана-Валентина Задорожного продовжується виставка нової експозиції, присвяченої 100-річчю з Дня народження художника. На сторінці музею у Facebook спеціально до 30-річчя Незалежності викладено статтю про список дороговказів, які протягом свого творчого життя Іван-Валентин Задорожний сформував для себе і за якими жив та творив щодня. Художник виокремив для себе, як творчі орієнтири:

«Моє небо – українська космологія»,

«Мої вчителі – українські традиції»,

«Намалюй Україну».

????????25 серпня творчий колектив Ржиівського відділу культури і туризму на чолі із начальником відділу Оленою Пасекою, разом із керівником волонтерського об'єднання "Страус" Людмилою Герасименко привітали мешканців Ржищівського герітричного пансіонату з 30-ю річницею незалежності України урочистим святковим концертом.

СЛАВА УКРАЇНІ!

За інформацією відділу культури і туризму


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора