A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

МІСЬКИЙ ГОЛОВА К.ЧОРНЕНЬКА ПРОВЕЛА РОБОЧУ НАРАДУ ЗІ СТАРОСТАМИ СІЛ РЖИЩІВСЬКОЇ ГРОМАДИ

Дата: 07.09.2021 15:00
Кількість переглядів: 530

Фото без опису06 вересня відбулася робоча нарада за участю старост сіл Ржищівської громади та керівників ключових галузей, на якій детально обговорили найбільш актуальні проблеми та визначили план дій для їх вирішення.

ЦНАП. Нещодавно Ржищівська територіальна громада подолала ще одну сходинку до всебічного охоплення мешканців громади якісними адміністративними послугами - відбувся тендер на закупівлю в Центр надання адміністративних послуг обладнання для видачі паспортних документів, на черзі – закупівля обладнання для видачі посвідчення водія та реєстрації транспортних засобів. Про це доповіла міський голова Крістіна Чорненька.

СОЦІАЛЬНА СФЕРА. Наразі в громаді надаються необхідні адміністративні послуги соціального характеру за допомогою програмного комплексу «Соціальна громада» і у сільського населення відпала потреба їздити до управління соціального захисту у Ржищів, всі послуги надаються на місцях для максимального комфорту мешканців громади. Проблеми у роботі даної системи існують лише у віддалених населених пунктах громади, таких як Малий Букрин та Грушів, де слабкий інтернент-зв’язок. Наразі фахівці працюють над усуненням цих технічних неполадок. Про ці та інші питання, що стосуються надання соціальних послуг населенню, старости говорили з начальником управління соцзахисту Наталією Плоскою та директором міського територіального центру соціального обслуговування Людмилою Степановою. В результаті було вирішено провести до кінця вересня додаткову робочу зустріч зі старостами для більш детального обговорення питань надання соціальних послуг жителям громади.

МЕДИЦИНА. Заступник директора КНП «Ржищівський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» РМР Любов Апостол доповіла про стан вакцинації у громаді: на жаль, кількість бажаючих вакцинуватися залишається досить низькою, не дивлячись на невтішні прогнози лікарів. Турбує медиків також той факт, що насьогодні ще багато жителів нашої громади не підписали декларації із сімейними лікарями, що, в подальшому, також може призвести до проблем. Тому Любов Григорівна звернулася до старост з проханням активізувати роз’яснювалну роботу у цьому напрямку серед населення, гарантуючи зі свого боку інформаційну підтримку.

КУЛЬТУРА. Головуюча піднімала питання навантаження працівників закладів культури, а також алгоритм організації та проведення масових заходів у селах, таких як День села, День урожаю тощо. Начальник відділу культури і туризму Олена Пасека озвучила план заходів на поточний місяць.

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО. Директор КП «ККП мРжищева» Віктор Ремез доповів про стан підписання договорів про вивезення сміття по населених пунктах громади: с.Стайки – 278, с.Стрітівка – 68, с.Гребені – 20, м.Ржищів – 1100. Робота у даному напрямку систематично проводиться як працівниками комунального підприємства, так і старостами. Також обговорювали питання можливості відновлення водопостачання у селі Стайки (наразі воно знаходиться на етапі збору вихідних даних) та централізоване водопостачання у с.Яблунівка, впорядкування стихійних сміттєзвалищ, перевезення пасажирів міським транспортом, технічний стан техніки тощо.

ЗЕМЕЛЬНІ ПИТАННЯ. Про роботу у галузі землевпорядкування доповіла головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури та земельних відносин Ірина Михайловська. Вона озвучила інформацію щодо неплатників податків, надала інформацію про проведення інвентаризації земель та зорієнтувала старост сіл, на що прешочергово варто звернути увагу під час здійснення даної роботи.

БЛАГОУСТРІЙ. З директором КП «Ржищівська служба благоустрою та ритуальних послуг» Тетяною Сікаленко обговорювали питання підготовки населених пунктів до зимового періоду (ремонт техніки, придбання пального та посипочних матеріалів), розчищення доріг від снігу у селах, визначення проблемних ділянок та ін.

ОСВІТА. Дуже детально учасники наради обговорили питання функціонування освітньої галузі. Начальник відділу освіти Надія Горбенко розповіла про організацію освітнього простору у навчальних закладах, зокрема, про придбання меблів, засобів ТЗН для учнів початкових класів згідно вимог НУШ, введення елекронних журналів та щоденників в опорних закладах, про нововведення у харчуванні, ініційованих першою леді України, підвезення дітей, стан готовності до опалювального періоду тощо. Надія Борисівна озвучила також і проблемні питання.

По завершенню міським головою старостам сіл та керівникам структурних підрозділів і комунальних підприємств було надано відповідні доручення по кожному розглянутому питанню.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора