Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ЗДОРОВИЙ РАЦІОН У НОВОМУ ХАРЧОБЛОЦІ

Дата: 14.09.2021 13:51
Кількість переглядів: 657

Фото без описуКоли завершена робота і є чудовий результат - приємно ділитися інформацією. Мова йде про Ржищівський ліцей «Лідер». Оснащення та гігієна в шкільних харчоблоках повинна бути на першому місці кожного закладу, адже здоров’я наших дітей - це найважливіше. Для забезпечення повноцінного здорового харчування дітей у шкільних їдальнях необхідним є використання якісного і сертифікованого обладнання. Адже обробка, приготування, зберігання продуктів вимагає дотримання спеціальних умов і санітарно-гігієнічних норм.

В 2020 році вперше держава виділила субвенцію на місцеві бюджети для придбання обладнання в шкільні їдальні. Таку субвенцію, на суму 479 тис. грн. отримав і наш ліцей. Співфінансування з місцевого бюджету становило 205 тис. грн. На ці кошти було придбано: пароконвектомат, марміт охолоджувальний, марміт для перших страв, марміт тепловой для других страв, котел харчоварочний електричний, картоплечистку, м’ясорубку електричну, тістомісильну машину, слайсер, машину протирочно-різальну, хліборізку, овочерізку електричну, шафу жарочну, шафу холодильну, посудомийну машину. Але головною вимогою для отримання нового обладнання було проведення капітального ремонту харчоблоку за місцевий бюджет.

В цілому для ремонту їдальні та харчоблоку та для виготовлення проектно-кошторисної документації в ОЗО «Ржищівський ліцей «Лідер» виділено 698 тис.593 грн. та виконано такі роботи:

- виготовлення проектно-кошторисної документації,

- заміна дверей – 4 шт.,

- заміна плитки на стінах та на підлозі (варочний зал),

- влаштування стелі вологостійким гіпсокартоном,

- заміна водопроводу,

- заміна електропроводки,

- встановлення перегородок для відокремлення гарячого цеху,

- заміна витяжки.

Тепер заклад має можливість готувати за новим меню та новими технологіями. За цю колосальну роботу ми дякуємо: депутату Київської обласної ради Кузьменку Руслану Олександровичу, директору департаменту освіти і науки КОДА Осипенко Жанні Жоржівні, Ржищівському міському голові Чорненькій Крістіні Іванівні, першому заступнику міського голови Терещенку Юрію Григоровичу, директору ТОВ «С.В. – ГРУП» Роздобудьку Сергію Вітальовичу.

Джерело: Освіта Ржищівщини



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора