A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ДЕНЬ СЕЛА ЮШКИ: ВЕСЕЛО, ДРУЖНЬО, СМАЧНО

Дата: 23.09.2021 10:32
Кількість переглядів: 649

Фото без опису19 вересня жителі Юшок разом з головою Ржищівської громади Крістіною Чорненькою, депутатом Київської обласної ради Русланом Кузьменком, старостою Оленою Полковніченко, творчими та талановитими особистостями нашого краю святкували День народження села. В цьому році святкували 371 річницю від його заснування.

Свято розпочалося зі служби «Спомин Чуда Архистратига Михайла в Хонах», яку у місцевому храмі провів протоієрей Богдан Синиця.

Крістіна Чорненька привітала жителів Юшок зі святом і побажала селу процвітання, а його жителям – наснаги та довголіття.

«Щоразу, приїжджаючи сюди, я захоплююся краєвидами села - це цілюща сила. Я захоплююся щирістю та гостинністю його жителів – у кожному домі нас радо зустрічають, розказують про своє життя. Надзвичайно приємно, що сьогодні наше свято почалося з молитви. Нехай вона буде почута і нехай здійснюються чудеса в таке велике свято!», - звернулася до жителів села Крістіна Іванівна.

«Бажаю, щоб і надалі ми жили в єдності, любові та взаємопідтримці, бо все, що ми робимо – ми робимо заради процвітання нашої громади, кожного її села. У Юшки завжди хочеться приїжджати, бо й природа, і люди тут надзвичайно гостинні: краєвиди заворожують, а люди привертають увагу своєю відкритістю і щирістю. Вітаю всіх зі святом і бажаю Божого благословіння та здоров’я!»,

- привітав присутніх депутат Київської обласної ради Руслан Кузьменко.

З головної сцени села лунали вітання ювілярам. Після урочистої частини усіх гостей свята частували смачною юшкою та пловом, які приготували Михайло Полковніченко та Вадим Кулик. Крім цього, на святковому столі були й інші страви, дбайливо приготовані місцевими господинями.

Як годиться, на Храмовому святі співали пісень та переповідали історії з життя села.

Дякуємо усім артистам, які порадували глядачів своїми виступами: маленьким вихованцям Гребенівської філії «Ржищівського ОЗО гімназія «Гармонія», гурту «Криниченька» на чолі з Людмилою Герасименко, Олені Марченко та іншим обдарованим вокалістам громади. Особлива подяка ансамблю «Півчаночка» (с.Півці), які напередодні запалювали глядачів на своєму святі у Півцях, а вже наступного дня у повному складі зранку приїхали на свято у Юшках.

Миловидне і просторе село Юшки за 371 роки свого життя побачило багато: і кровопролитні бої під час Другої світової війни, і голодомори, і багато інших нещадних подій Колеса історії.

Жителі Юшок й надалі будуть переповідати одне одному місцеві легенди й збережуть для своїх дітей назви кутків села: Огирівка (тут вирощували коней), Осівщина, Купріївщина (заснувала родина Купріїв), Романківка (тут жили роми), Огрудок, Козаківщина, Березина, Ярок, Хутір (тут люди заселилися після війни).

Нехай усі побажання селу та його жителям збуваються, а на подвір’ях лунає дзвінкий дитячий сміх!

Свято відбулося за фінансової підтримки Фонду Руслана Кузьменка.

Фото: Дмитрий Коломиец



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора